Connect with us

Featured

Počelo snimanje serije KRALJ: Saznaj zašto je Žarko Laušević ODUSTAO od uloge MIŠIĆA!

Published

on

Na Belom dvoru u četvrtak je pala prva klapa serije “Kralj”. U zamračenoj atmosferi, pod svretlošću sveća, reditelj i scenarista Zdravko Šotra pomno prati kralja Aleksandra Karađorđevića i njegovog ađutanta u tumačenju Ljubomira Bulajića i Miodraga Mikija Krstovića.

– Snimamo noć u kući Krsmanovića. Aleksandar se vraća iz rata 1918. godine i ulazi u svoj novi dvor, odnosno u svoju privremenu rezidenciju u kući Krsmanović, pošto je dvor bio srušen – rekao je za portal Nova Mladen Šević, pomoćnik reditelja.

PROČITAJTE JOŠ: SNIMA SE nova serija TAJNA VINOVE LOZE: Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković treći put igraju ljubavnike

Šotra u “predsoblju” sedi sa zaštitnim vizirom ispred ekrana i prati akciju, koja se odigrava u trpezariji i mikrofonom daje instrukcije: “Brže, glasnije, priđi mu…”

Prva klapa serije i filma Kralj, Zdravko Šotra sa glumcima Miodrag Miki Krstović i Ljubomir Bulajić

Na Belom dvoru će biti snimano naredna 22 dana i, kako u šali kažu, to zdanje će u ovoj seriji “glumiti” sve sem Belog dvora: kuću Krsmanović, Kraljevski dvor i Stari dvor. Beli dvor gradio je kralj Aleksandar za trojicu svojih sinova, ali nije doživeo da ga vidi završenog. Otvoren je 1936, dve godine nakon njegove pogibije.

PROČITAJTE JOŠ: Reditelj serije PORODICA – Hapšenje MILOŠEVIĆA moralo dobiti SERIJU! Srpska istorija riznica ideja za TV HITOVE!

Tokom prvog dana snimanja ekranizovane su četiri scene vezane za dolazak kralja iz rata i svečanu večeru koju su tim povodom najviđenije beogradske domaćice napravile za njega.

Radnja serije dešava se od 1918. do 1934. godine, stoga neće biti snimane ratne scene, već će biti prikazane samo u obliku dokumentarnog materijala.

– Biće i nekih flešbekova, kada je bio sa dedom na Cetinju – otkriva Mladen Šević.

Branislav Lečić igra Nikolu Pašića, a Sergej TrifunovićStjepana Radića. Šević otkriva još neka glumačka imena:

Nikola Kojo igra Ivana Meštrovića, Dejan Lutkić princa Đorđa Karađorđevića, Dragoslav Ilić kraljaPetra, Andrija Kuzmanović generala Živkovića, Tanasije Uzunović vojvodu Mišića, Danica Maksimović rumunsku kraljicu Mariju (Aleksandrovu taštu).

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Stiže srpska verzija serije DVA I PO MUŠKARCA! Evo ko će biti NAŠ ČARLI ŠIN!

Vojin Ćetković tumači lik Patrijarha Dimitrija, Mima Karadžić igra Punišu Račića, Anica Dobra je Isidora Sekulić, Tika Stanić igra Mehmeda Spahu, Radivoje BukvićPoenkarea, Svetozar CvetkovićSlobodana Jovanovića, Goran ŠušljikAntu Trumbića, Srđan TimarovKneza Pavla, Vaja Dujović igra princezu Jelisavetu, sestru kraljice Marije, Petar Strugar kraljevog novinara Luku Mesečinu, Voja BrajovićMiroslava Spalojkovića. Žarko Laušević, koji je prvobitno trebalo da igra vojvodu Mišića, takođe će imati jednu manju ulogu.

Snimanje u Crnoj Gori i Francuskoj i dalje je u planu, ali sve zavisi od situacije sa koronavirusom i otvaranja granica.

Serija od 15 epizoda, prema kojoj će nastati i film, radi se u produkciji “United media” i biće emitovana na kanalu Nova S.

Foto Filip Krainčanić

Advertisement