Connect with us

FILM

Počinje snimanje filma i serije ZLATNO DOBA – u glavnim ulogama Viktor Savić, Sloboda Mićalović, Andrija Kuzmanović i DRAGAN BJELOGRLIĆ!

Published

on

Tri godine nakon što se pojavila prva najava za snimanje filma i serije o zlatnom dobu Leskovca, uslovi za početak rada na projektu koji će prikazati razvoj nekadašnjeg srpskog Mančestera između dva svetska rata, konačno su se stekli.

Pročitaj još HIT! Miloš Biković dovodi Džonija Depa u Srbiju!

Na konferenciji za štampu održanoj ovog vikenda saopšteno je da snimanje filma „Zlatno doba“ u režiji Petra Ristovskog, u kom će neke od glavnih uloga ostvariti Viktor SavićSloboda Mićalović, Andrija Kuzmanović, Teodora Ristovski i Dragan Bjelogrlić, počinje ovog avgusta.

Petar Ristovski, reditelj filma, ističe da mu je čast što će učestvovati u ovom projektu, jer Leskovac ima posebnu priču o mentalitetu ljudi koji su živeli u tom periodu, ali i onima koji u njemu žive danas.

Pročitaj još EKSKLUZIVNO Film i TV SAZNAJE – Snimanje BESE od 15. septembra! Druga sezona JOŠ RASKOŠNIJA – strani glumci, autori i brojne lokacije u Evropi

– Priča će biti smeštena u žanr romantične melodrame koja će biti kombinacija sa preduzetničkom dramom i neizbežnim komičnim elementima. Paralelno će se snimati i serija koja će više biti komedija nego drama. Inspiracija za film je došla od realnih ličnosti sa ovog prostora u periodu posle Prvog svetskog rata – poručuje Ristovski i dodaje da će u filmu će biti prikazane veštine obrade tekstila i specifičan mentalitet i duh koji je i učinio da Leskovac bude prozvan srpskim Mančesterom.

Izvršni producent filma Miroslav Mogovorić podseća da su film i serija nastali kao autorska inicijativa Zvonimira Šimuneca, novinara, višegodišnjeg dopisnika srpskih medija iz Grčke, autora brojnih radio i tv emisija i filmskih projekata, ali i da je razvoj projekta bio veoma naporan proces.

Pročitaj još OTKRIVAMO – Evo kada se HOTEL BEOGRAD vraća u BIOSKOPE!

– Da nije bilo velikog razumevanja grada Leskovca i gradonačelnika Cvetanovića, danas ne bismo bili ovde da najavimo početak snimanja filma. Radujem se što sam došao u sredinu koja je od početka umela da prepozna ono što će ovaj film doneti. Grad koji se ne seća svoje prošlosti, ne može da priča o budućnosti. Nema mnogo gradova koji imaju tako svetlu prošlost i naš zadatak je da to pretvorimo u nešto što će ostati i za buduća pokolenja. Mi očekujemo i saradnju sa RTS-om kao emiterom ovog projekta, jer smatramo da ovakav projekat treba da bude prikazan najpre na javnom servisu, a ne na nekoj od privatnih televizija – zaključuje Mogorović.

Pročitaj još Branislav Lečić bi voleo da glumi ARKANA – Bio bi to SJAJAN FILM! I Ceca smatra da bio ON bio PRAVI IZBOR!

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement