Connect with us

STARS

OVO SU NAJPLAĆENIJI SRPSKI GLUMCI! Nećete verovati ko je NAJSKUPLJI!

Mada su daleko od honorara holivudskih kolega, na zaradi domaćih glumaca mogle bi da pozavide estradne zvezde

Published

on

Produkcija serija i filmova u Srbiji i zemljama regiona, u poslednje vreme, kao što to možemo i sami posvedočiti – cveta. A kako se to odrazilo na džepove glumaca za koje povećanje proizvodnje neminovno znači i bolju zaradu. Ili ne? Ko su najplaćeniji srpski glumci – otkrijte u nastavku.

Kako je otkrio jedan od domaćih producenata honorari se nisu mnogo menjali, ali glumci paralelno rade po tri projekta. Dan snimanja za neko renomirano ime nije ispod 500 evra, a najplaćeniji glumci su Predrag Miki Manojlović i Aleksandar Berček, koji po danu snimanja uzimaju do 3.000 evra.

Miloš Biković, koji je do nedavno bio u nastavku ove liste, međutim, sa filmom Sluga, ne samo što je ušao u istoriju ruske kinematografije već je postao najplaćeniji glumac u Rusiji.

Srpski glumac, kako po zaradi je prestigao kolegu Aleksandra Petrova, miljenika ženske publike, koga su i gledaoci u Srbiji zavoleli u filmovima Led, Led 2, Sila privlačnosti, Invazija i T-4.

Jedan Bikovićev dan na setu koštao je producente filma Sluga 420.000 rubalja (oko 5.200 evra). Budući da je snimanje ove komedije trajalo 39 dana, računica kaže da je srpski glumac zaradio više od 200.000 evra.

juzni-vetar-serija

Milošu je dobru poziciju i na ruskom tržištu omogućio Nikita Mihalkov ulogom u Sunčanici, a visinu njegovog honorara obezbedila mu je popularnost koju je stekao ulogama u hit seriji Kuhinja, kao i filmovima Led i Izvan stvarnosti. S obzirom na to da je Sluga postigao nezapamćeni uspeh u Rusiji, zaradivši 50 miliona evra, u februaru je odlučeno da se snimi nastavak ove komedije.

Na listi top 10 najplaćenijih srpskih glumaca našli bi se Sergej Trifunović, Srđan Žika Todorovića, Nikola Kojo, Vuk Kostić, Nikola Đuričko, Mirjana Karanović, Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Nataša Ninković i Nebojša Dugalić.

– Pojedine produkcije uvele su sistem plaćanja honorara na mesečnom nivou. Reč o serijama sa mnogo epizoda, odnosno sapunicama, gde igraju debitanti za nekoliko hiljada evra mesečno – otkriva ovaj producent.

Za razliku od filma i TV, gde su honorari poslovna tajna, u pozorištu je stvar transparentnija. Plata glumca u stalnom angažmanu je od 50.000 do 80.000 dinara, koliko imaju dramski umetnici sa statusom prvaka. Honorarci nisu te sreće, pa zarade po izvođenju od 2.000 do 30.000 dinara.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor filmitv.rs / Kurir

Advertisement