Connect with us

FILM

Otkrivamo SVE o filmu i seriji KOŠARE – U snimanju učestvuju preživeli vojnici! Više od 350 eksplozija, mnogo AKCIJE i MILOŠ BIKOVIĆ!

Published

on

Herojstvo učesnika bitke na Košarama konačno je dobilo zasluženo poštovanje, i priliku da bude sačuvano od zaborava. U sredu 15. jula, pod rediteljskom palicom Balše Đoga, a pod pokroviteljstvom Filmskog centra Srbije i Telekoma Srbije otpočelo je snimanje filma i serije od 12 epizoda – Košare. Bitka zahvaljujući kojoj je sprečen kopneni proboj na srpsku teritoriju od strane višestruko brojnijeg protivnika svoju bioskopsku, a zatim i TV verziju dobiće u prvoj polovini sledeće godine, a kako otkrivaju iz produkcije Omega koja potpisuje ovaj projekat, ideja o snimanju igranog filma o bici na Košarama je počela da se razvija pre sedam godina.

Pročitajte još UBICE MOGA OCA – DA LI STE ZNALI: Žarko Laušević trebalo da igra INSPEKTORA MARJANOVIĆA! Evo zašto je ODBIO ulogu u UBICAMA!

Snimanje Košara obuhvatiće veliki broj lokacija, od Suve planine, Vlasine, Beograda, preko mnogobrojnih manjih gradova u Srbiji pa do Zelengore, Tare, Crne Gore…

 Planirano je da snimanje bude završeno u poslednjoj nedelji novembra, a bioskopska premijera se očekuje februara 2021. godine. Početak serije od četrnaest epizoda planiran je u aprilu 2021. na godišnjicu bitke, na kanalu Superstar TV.

Pročitajte još FILM I TV EKSKLUZIVNO SAZNAJE: U Leskovcu pala PRVA KLAPA filma i serije KOŠARE! Na setu Miloš Biković, Aleksandar Radojičić, Pavle Mensur…

Kako poručuje jedan od producenata Vladan Anđelković, ovaj film je mnogo više od akcije, a zanimljivo je da su u snimanju filma učestvovali i preživeli vojnici sa Košara.

Kada je reč o zahtevnim scenama u intervjuu za Blic Anđelković otkriva da ih je bilo mnogo.

Pročitajte još MIloš Biković OTKRIVA – Evo ZAŠTO nemam problema SA DEVOJKAMA!

– U jednom trenutku ćemo snimati utovar 25 tenkova na voz i put tog konvoja ćemo pratiti prugom kroz tunele, zatim helikopteri koji će sletati na nepristupačan teren, imaćemo preko 350 eksplozija… Ali te scene nas ne plaše, naš reditelj Balša Đogo na izuzetan način komanduje ovakvim scenama i u svakom momentu zna šta želi i na koji način je to moguće realizovati. Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim našoj vojsci, odnosno Ministarstvu odbrane i Generalštabu, bez čije podrške ne bi bilo moguće snimiti ovakav projekat – kaže Anđelković.

Pročitajte još 10 srpskih filmova kojima je KORONA rekla STOP! Kada ćemo gledati FILMOVE čije je premijere ODLOŽIO VIRUS?

Foto Promo

Advertisement