Connect with us

Top Story

OTKRIVAMO Ovako izgleda ARAPSKA BESA!

Published

on

O uspehu koji je prva sezona serije BESA produkcijske kuće „Adreanalin“ postigla na ovim prostorima još se priča. Nedavna repriza na TV Prva vratila nas je u 2018. kada smo BESU gledali PREMIJERNO, a trenutno sa velikim nestrpljenjem čekamo nastavak. Početak snimanja druge sezone najavljen je već nekoliko puta, ali je zbog pandemije korona virusa isto toliko puta i odložen.

Pročitajte još Tamara Dragičević o ulozi u filmu TOMA ZDRAVKOVIĆ: Nije LAKO biti SILVANA!

 I dok mi čekamo na dan kada ćemo videti u kom pravcu će život odvesti dalje Uroša Perića (Radivoje Raša Bukvić), svet je ugledao novu verziju Bese – arapsku. Kao što je poznato, Sirijci su nedugo nakon emitovanja prvog ciklusa u Srbiji otkupili prava na snimanje svoje verzije koja je nedavno imala premijeru na tamošnjem kanalu MBC koji kao produkcijska kuća uz kompaniju „Orao film“ i stoji iza ovog projekta. Arapska verzija „Bese“ zove se „Krvna zakletva“, i kako se može proceniti na osnovu trejlera dosta podseća na originalnu verziju. Glavna uloga pripala je tamošnjoj velikoj zvezdi Baselu Kajatu koji za sobom ima više od 80 uloga. „Krvnu zakletvu“ koja u arapskoj verziji ima 10 epizoda, kao scenarista potpisuje iskusni sirijski „pisac“ psiholoških drama i glumac Ijad abu Al Šamat, koji je upravo u temi „Bese“ za pronašao novi izazov.

Pročitajte još EKSKLUZIVNO: OTKRIVAMO koji glumac iz serije UBICE MOG OCA gostuje u drugoj sezoni DRŽAVNOG SLUŽBENIKA!

– Serija se temelji na srpskom originalu „Besa“ iz 2018. koji je postigao veliki uspeh. Radnja je donekle zasnovana na istinitom događaju. Baš zbog toga smo se i zadržali na formatu od 10 jednočasovnih epizoda, iako arapske serije ovog tipa uglavnom imaju 30 nastavaka koji se emituju u tri sezone. Basilla Kajata kao glavnog junaka videćemo u niz situacija koje mu život nameće, stavljajući ga pred izbore koji iz epizode u epizodu menjaju njegovu ličnost. Od običnog čoveka on postaje plaćeni ubica. Kao da svakim novim zločinom gubi deo svoje duše – poručuje scenarista arapske „Bese“, otkrivši da „Krvna zakletva“ dosta slično srpskom originalu prati neobičan sticaj okolnosti kada šef tamošnjeg podzemlja i glava kompanije koja je paravan za trgovinu drogom glavnom junaku daje „krvnu zakletvu“ nakon što mu on slučajno usmrti ćerku.

Pročitajte još  HIT! Žarko Laušević stigao u Beograd – snima KRALJA!

Serija koja je u Siriji već počela da se emituje pobrala je odlične kritike, a producenti će kako saznajemo priču na kraju ovog ciklusa ostaviti otvorenom, da bi se dalo prostora za nastavak. Pogledajte trejler za ovu seriju. Ima li sličnosti, šta kažete?

https://www.youtube.com/watch?v=E7nbUCDa9WU

Foto Promo, IMDb

Advertisement