Connect with us

Featured

Danas su ZVEZDE, a prve ULOGE ostvarili su u seriji SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA!

Published

on

Pročitajte još Vesna Čipčić o nastavku serijala ŽIKINA DINASTIJA: Moja frau ELZA će vas ODUŠEVITI! Evo i zbog čega…

Popularna serija „Selo gori, a baba se češlja“ je iznedrila mnoge glumce koji danas uspešno grade svoje karijere. Autor ovog domaćeg serijala Radoš Bajić otkriva za „Blic“ priče o glumcima/naturščicima i načinu na koji ih je produkcija Contrast studios otkrila

Pročitajte još OTKRIVAMO! Branka Pujić i Anđela Jovanović u drugoj sezoni serije SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA u istoj ulozi. Evo o čemu je reč…

NENAD OKANOVIĆ („Selo gori a baba se češlja“, uloga sin DRAGAN)

-Mesecima sam tražio mladog glumca koji će u seriji „Selo gori a baba se češlja“  igrati sina Dragana. Septembra 2006. godine, na petnaest dana pre početka snimanja, kada sam izgubio svaku nadu da ću naći glumca kakvog tražim, u prostorijama naše produkcije, na velikom stolu u sobi režije, ispod hrpe glumačkih portreta, gotovo u prolazu sam na jednoj maloj fotografiji ugledao nasmejano lice mladića u bazenu. Zastao sam, uzeo fotografiju i zagledao se u lice sa izrazito krupnim očima. „To je taj“, pomislio sam i rekao mom pomoćniku „Zovite mi ovog dečka!“. Sutradan je Nenad Okanović ušao u moju kancelariju i ostalo znate. Nenad je napravio briljantnu ulogu i danas je jedan od najvoljenijih glumaca u našem medijskom prostoru.

Pročitajte još HIT! Miljana Gavrilović OTKRIVA – Hoće li biti nastavka serije FOLK?

IVAN VUČKOVIĆ („Selo gori a baba se češlja“, uloga pop  ĐORĐE)

-Negde nakon prve trećine snimanja i emitovanja serije „Selo gori…“, pozvao me je telefonom moj prijatelj Žika Nikolić zvani Šarenica i pitao me „da li bih hteo da vidim jednog mladog glumca iz Velike Plane“. Pitao sam ga ko je čovek, zašto živi u Velikoj Plani, šta je igrao, kako izgleda i na kraju mu rekao „Neka dođe sutra u 12h“.Sutradan u našu produkciju je ušao Ivan Vučković. Posle nekoliko rečenica upoznavanja, rekao sam mu da izađe iz kancelarije, pa da ponovo uđe i kaže „Pomaže bog!“ U narednih sat vremena doneo sam odluku da mu poverim ulogu mladog sveštenika Đorđa i kao što se uverila i milionska publika serije „Selo gori“, nisam pogrešio.

Pročitajte još Snimanje serije “Kamiondžije” bliži se kraju. Evo kada stiže na TV…

OLJA LEVIĆ („Selo gori a baba se češlja“, uloga ZORICA iz SEKURIČA)

Olja-levic

-Prvak Kruševačkog narodnog pozorišta, Milija Vuković, koji je u seriji „Selo gori…“ igrao Mitra iz Dubiča, jednog dana je došao na snimanje i rekao mi da bi voleo da vidim jednu malu iz Kruševca za koju on misli da je talentovana. Bilo je to vreme kada sam razvijao priču o ženidbama sina Dragana i kada sam u glavi stvarao lik srednjoškolke Zorice iz Sekuriča. Nekoliko dana kasnije sreo sam se Oljom Lević i odlučio da joj poverim tu ulogu. Prvi put u svom životu je stala pred kameru pa sam sa njom morao mnogo da radim, ali se isplatilo jer je na kraju bila odlična. Radujem se da je dobila šansu u sapunici koja se sa uspehom emituje na TV Prva, ali vidim da u brojnim intervjuima koje daje izbegava da govori o svojoj prvoj velikoj ulozi i tome ko ju je otkrio i uveo u svet filmske glume. Zašto? Valjda ona zna…

Pročitajte još Lidija Vukićević OTKRILA koga će igrati u seriji IGRA SUDBINE! OVO niste očekivali…

MIROLJUB TROŠIĆ („Selo gori a baba se češlja“, uloga ĐODA)

-Nadimak Miroljuba Trošića je i u njegovom stvarnom životu bio Đoda. U mom i njegovom rodnom selu Medveđa zajedno smo proveli detinjstvo i mladost. Znao sam šta čuči u njemu. Kada sam odlučio da stvorim lik seoskog radoznalca i dokonaša u Petlovcu, bez obzira što nikada pre nije stao pred kameru, znao sam da je to Đoda, da on to može. Onakav kakav je bio privatno, trebalo je samo da „uđe“ u seriju. I videli ste šta se dogodilo. Đoda je postao planetarno voljen i popularan. Ali pre svega toga, postojao je jedan uslov: da za vreme snimanja, koje je trajalo deset godina, prestane da pije. Đode nažalost više nema, ali sam ispunjen mirom i srećom zbog spoznaje da sam mu makar toliko produžio i život.

Pročitajte još Južni vetar 2: UBRZANJE – Počelo snimanje! U Knjaževcu pala PRVA KLAPA! A evo i kada će biti premijera!

NEDELJKO BAJIĆ („Selo gori a baba se češlja“, uloga RADOSLAV)

-Nedeljko je posle završene gimnazije aplicirao i bio primljen je glumu na čuvenoj akademiji „Li Strazberg“ u Njujorku. Bile su to strašne devedesete prošlog veka, ratovi, beda, inflacija, strah od budućnosti. Nedeljko nije otišao u Njujork već je upisao prvo studije prava u Beogradu, a kasnije sa sestrom Jelenom otišao na školovanje u London. Znao sam je talentovan za glumu. Kada smo počinjali snimanje serije „Selo gori…“ doneo sam odluku da mu poverim ulogu Radoslava, koju je odigrao sjajno i sa pravom se nalazi na listi mojih glumačkih otkrića. Danas je uspešni producent i direktor produkcije Contrast, ali glumačku karijeru nije batalio i verujem da će tek pokazati šta može.

Pročitajte još Miodrag Radonjić za FILM I TV otkriva – Hoće li se snimati JUŽNI VETAR 3?

ALEKSANDAR FILIMONOVIĆ („Selo gori a baba se češlja“, uloga taksista Adam)

-Mladi srpski glumac Aleksandar Filimonović, koji trenutno gradi uspešnu filmsku karijeru u Holivudu takođe je moje glumačko čedo. Prva uloga u životu mu je uloga taksiste Adama u seriji „Selo gori“, a veliko vatreno krštenje mu je bilo u TV seriji „Ravna Gora“ u kojoj je odlično odigrao ulogu Slobodana Penezića Krcuna. Danas sa radošću pratim njegov razvoj u Holivudu i verujem da ćemo se ponovo sresti u nekom od projekata koje nameravam da radim.

https://www.youtube.com/watch?v=TrZUQestfoY

MOMČILO OTAŠEVIĆ (Film „Led“, uloga MILIVOJE)

– Otašević je još jedno otkriće produkcije Contrast za koje je zaslužna moja Jelena. Ona ga je pronašla na Cetinju, pozvala u Beograd na kasting za svoj film „Led“ i dodelila mu glavnu ulogu – kaže Bajić, a rediteljka Jelena Bajić Jočić se nadovezuje:

-Nakon dva meseca kastinga, pregledanih stotina fotografija i video snimaka, jedne večeri nešto pre ponoći listala sam slike glumaca iz Crne Gore. Naišla sam na fotografiju koja je bila kao izvučena iz porodičnog albuma, ali nešto na tom licu me je privuklo, neka naivnost i iskrenost. Odmah sam pozvala našeg prijatelja Aleksandra Adžića iz kasting agencije Pajper i iste te noći je on pozvao Momčila. Samo dan posle, Momčilo je bio u Beogradu na dogovorima. U procesu priprema za snimanje morao je da živi u seoskom domaćinstvu mesec dana, gde je obavljao sve poljske radove, učio je da jaše konja, vežbao šumadijski dijalekt. Veliko je zadovoljstvo kada početni instinkt reditelja iznedri novo lice i lansira glumca na velika vrata.

Pročitajte još HIT! Posle KOŠARA stižu film i serija o BOMBARDOVANJU 1999. i akciji OLUJA!

Izvor Blic

Piše Dafina Dostanić

Continue Reading
Advertisement