Connect with us

Top Story

ŽIGOSANI U REKETU se VRAĆAJU na male ekrane! A evo i KADA!

Published

on

Žigosani u reketu, TOP/Nova S/PRVA; Komedija, drama, romansa; Broj epizoda 67; Broj sezona 2; Uloge: Nebojsa DugalicAleksandar RadojicicFilip Sovagovic; Ocena na IMDb 7.9

Žigosani u reketu, nakon nepredviđene duže pauze, kako su za portal FILM i TV potvrdili sa televizije Nova S vraća se na male ekrane ove jeseni.

Serija koju kao autori potpisuju Dragan Bjelogrlić i Marko Savić, dok je za scenario zadužen Saša Podgorelac, na „odmor“ je otišla početkom godine posle dela emitovanih epizoda druge sezone uz informaciju da se sa njenim junacima druženje nastavlja na proleće 2020. Ipak, sasvim očekivano, korona virus je usporila snimanje novih nastavaka, te je i taj plan promenjen.

Pročitajte još Šta nam donose NOVE EPIZODE serije IGRA SUDBINE – ADI će se dogoditi nešto STRAŠNO! Luka i Sofija se RAZVODE? A Nada gubi DETE?

Ipak, naznaka o nastavku ima. Sa TV Nova S potvrdili su nam da ćemo finalne epizode serije „Žigosani u reketu“ gledati na ovoj televiziji na jesen. Kako saznajemo ostalo je još do poslednje klape, nakon čega se očekuje početak emitovanja.

Zigosani u reketu

Na pitanje da li možemo da se nadamo i trećoj sezoni, otkrivamo da zvaničnih planova za nastavak nema, i da se „Žigosani“ posle predstojećih epizoda i završavaju.

Pročitajte još Reditelj Filip Čolović OTKRIVA kada stižu KAMIONDŽIJE 3!

#Više o seriji

Žigosani u reketu srpska je humorističko-dramska televizijska serija čiji su tvorci Dragan Bjelogrlić i Marko Savić. Premijera serije je bila od 1. novembra 2018. godine.

Vojislav, nekada uspešni košarkaš, zastranio je u sportske malverzacije. Razmišljajući o pravcu kojim je krenuo njegov život, dolazi na ideju da ponovo uloži u klub u kome je počeo pre nekoliko decenija. Njegov prijatelj i bivši saigrač, Krešimir, negde u Zagrebu trudi se da otplati velike dugove. Jelica i Milovan su uspešni beogradski privrednici — ona vlasnica galerije, on vlasnik novina, i oboje pod naizgled velikim bremenom prošlosti. Dok ona želi da njen sin iz prvog braka, uspešni mladi košarkaš, završi svoju karijeru, njen suprug iz Amerike dovodi svoju ćerku iz prvog braka da mu pomogne oko vođenja medijske kompanije. Kroz seriju prolazi čitava plejada likova, čije se sudbine prepliću na najčudnije načine.

Pročitajte još OTKRIVAMO! Branka Pujić i Anđela Jovanović u drugoj sezoni serije SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA u istoj ulozi. Evo o čemu je reč…

Serija se bavi sudbinom dvojice košarkaša koji nakon vanserijske sportske karijere započinju novi život i pokušavaju da se ostvare u drugim poslovima. Priča govori o dvojici nekada nerazdvojnih prijatelja i saigrača u slavnom košarkaškom klubu, koji je danas na rubu propasti, koji će njih dvojicu spojiti u pokušaju da ga podignu iz pepela. „Žigosani u reketu” takođe je i priča o drugoj šansi: za prijateljstvo, za oca i sina, propalu karijeru, drugoj šansi za neostvarene talente, drugoj šansi u potrazi za srećom, za generaciju čije su najbolje godine obeležili ratovi.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Prvo KOŠARE, a sada i ŽETVA! Miloš Biković snima još jedan FILM o stradanju SRBA na KOSOVU!

REČ KRITIKE: Publika ODUŠEVLJENA, struka OŠTRA kao NOŽ!

Mada je je publike serije „Žigosani u reketu“ bila oduševljena sa svim do sada prikazanim epizodama i žudno iščekuje nastavak serije, kritika nije bila tako blagonklona u oceni ovog projekta. U nastavku sledi deo kritike Božidara Zečevića objavljene u Večernjim novostima. Slažete li se sa Zečevićevim stavovima?

PROČITAJTE JOŠ: Lidija Vukićević OTKRILA koga će igrati u seriji IGRA SUDBINE! OVO niste očekivali…

„…Detaljna „evaluacija“ doći će na red pri kraju serije, ali se već sada mogu uočiti neke bitne odlike „Žigosanih“: uprkos ogromnoj investiciji produkt je mršav i neprivlačan. Sve se tu jedva vuče i sve je dozlaboga nategnuto. Najgore je što se ovaj klon stvara od samih stereotipova. Stereotipovi dramske situacije, stereotipna dramska radnja (koja nikako da živne), stereotipi karaktera i likova, uglavnom crno belih i svedenih na funkciju čine ovaj konstrukt prilično odbojnim.

Pročitajte još OVAJ SEKSI MACAN glavni je junak nove domaće serije AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA! Žene POLUDELE zbog njegovih FOTOGRAFIJA! POGLEDAJTE zašto je ON novi SRPSKI DŽORDŽ KLUNI!

Scenaristički tim, doveden kao i igrači novog tima, s raznih krajeva „regiona“, deluje neusaglašeno i raštimovano; svako vuče na svoju stranu, kako to, uostalom, i biva u jugo-šemi. Kreatori serije Bjelogrlić i Savić nalikuju svojim košarkaškim herojima: oni se na silu boga lože na svoju fiksideju, u kakvom cilju još ne znam, ali me živo zanima koji će čarobni štapić stvoriti novi složni, pobednički tim, ako ne opet neki dobri demon zajedništva i ljubavi, koji smo na ovim prostorima gledali ceo prošli vek. Za to više nema uslova niti će jedno jutro promeniti sve, kao što smo, opet nedavno, imali prilike da vidimo i na TV ekranu.

Reditelj Bećković, znamo ga iz ranijih umetničkih preduzeća, ponavlja iste greške, u stvari nedoučena poglavlja iz filmske režije, naročito one u mikroprostorima. Džaba što je sve to slikano vrlo pristojno, što glumci daju i više nego što mogu (greh bi bio ne istaći Nebojšu Dugalića u glavnoj ulozi), što je „medijski sadržaj“ lepo upakovan i ukrašen Bajaginim numerama i digitalnim efektima – sve to umetnički ne deluje ubedljivo. Najgore je što nema nikakve veze sa stvarnošću.

PROČITAJTE JOŠ NEĆETE VEROVATI! Evo koji VELIKI srpski glumac je PRVI otkrio SLOBODU MIĆALOVIĆ! A bila je tek DEVOJČICA… (VIDEO)

U seriji, dok hobotnica i izvor svih zala prebiva i dalje u Beogradu, Hrvatskom teče med i mleko, neki veseli narod uživa po kaptolskim verandama i jadranskim marinama, kuda se bezbrižno vozikaju junaci serije Voja i Krešo sa beogradskom registracijom, lagodno kupujući igrače kojih u Srbiji nema. Za koga? Za tim zemlje koja uživa status otprilike Irske, kuda se ide radit’. Ima, doduše, i tamo hulja (naravno, Dalmoš, koga svi znaju i zato ga se klone), ali je sve drugo uglavnom kul. Po Bjelogrliću, Hrvatska se kupa u prosperitetu, toleranciji i idili; sva je u športu. Stvarnost, međutim, znamo…“ (Novosti, Božidar Zečević)

Foto Promo

Advertisement