Connect with us

Featured

HIT! Miloš Avramović OTKRIVA – Hoće li biti JUŽNOG VETRA 3?

Published

on

Južni vetar 2 polako, ali sigurno dobija na UBRZANJU. Snimanja započeta u avgustu već se odvijaju punom parom, a reditelj Miloš Avramović u intervjuu za Blic otkrio je i neke nove pikanterije o filmu i seriji koji nam predstoje.

– Film je totalno nova i originalna priča koja je samo nastavak serije i sage „Južni vetar“. Gde je serija stala, film se nastavlja, priča reditelj ostvarenja „Južni vetar 2 – Ubrzanje“ koje se trenutno snima.

– Od stare ekipe tu su skoro svi, odnosno oni koji su preživeli seriju – Miloš, Miodrag, Berček, Diklić, Jovana Stojiljković… Svi su tu, a imamo izuzetna pojačanja iz Bugarske i velika imena njihove kinematografije, među kojima su najzvučnija Zahari Baharov i Marijan Valev – ističe Avramović, otkrivši i odgovor na najčešće postavljano pitanje prethodnih meseci.

Da li će u nastavku učestvovati Sloboda Mićalović i Nataša Ninković?

– U filmu ne. Možda sledeće godine, u drugoj sezoni serije. Soboda i Nataša su mi veoma drage privatno, a posebno ih cenim kao glumice i voleo bih da radim sa njima na „Južnom vetru“, ali to je više bilo pitanje koga biste voleli da vidite, a ne ko će se zapravo pojaviti u nastavku.

Ko će od novih glumaca biti iznenađenje za gledaoce?

– Luka Grbić i nekoliko mladih glumaca iz Bugarske. Od Miloša, Miodraga i naše iskusne ekipe, kao i od Marijana i Zaharija već znamo da ćemo imati vrhunske role, ali Luku i Maka Marinova bih izdvojio. Luka je mnogo napredovao i izrasta u vrhunskog glumca i pravu zvezdu.

Kada završavate snimanje i planirate premijeru?

– Snimanje završavamo početkom oktobra. Snimamo u Beogradu, Knjaževcu, Zaječaru, Pirotu, Dimitrovgradu, Hrvatskoj, ali i na nekim možda mnogo egzotičnijim lokacijama. Trenutno pregovaramo sa partnerima iz inostranstva. Premijeru planiramo za kraj januara sledeće godine, ali trenutno svi zajedno prolazimo kroz ovu dramu gde se planovi brzo menjaju, i gde je sve, na neki način, uslovljeno epidemiološkim stanjem i uslovima.

Možemo li očekivati i treći nastavak „Južnog vetra“?

– Nadam se. Naša ideja je da uradimo tri filma i tri sezone serije. To bi bilo dovoljno da zaokružimo priču o Petru Marašu. Nadam se i da ćemo imati snage za sve, a ostalo ne zavisi samo od nas. Trenutno završavamo scenario za drugu sezonu serije.

Izvor Blic (Dafina Dostanić)

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement