Connect with us

FILM

USKORO u bioskopima u SRBIJI – Roberto Beninji u najnovijem filmu Matea Garonea „Pinokio“

Published

on

Najnovije igrano ostvarenje „Pinokio“ proslavljenog reditelja Matea Garonea (GomoraDogman) nakon domaće premijere na Festivalu evropskog filma na Paliću naći će se na repertoarima srpskih bioskopa od četvrtka, 24. septembra. Nakon skoro 150 godina od kada je priča nastala i tačno 80 nakon što je Dizni snimio crtani film, „Pinokio“ nastavlja da inspiriše nove interpretatore.

PROČITAJTE JOŠ Svetlana Drinjaković OTKRIVA ZA FILM I TV: OPRAŠTAMO SE od serije TATE! Nema novih epizoda!

Zvezda čuvenog filma „Život je lep“ Roberto Benjini smestio se u čizme poznatog usamljenog stolara Đepeta koji klešući lutka od drveta, pred sobom izaziva čudo i stvara vragolastog dečaka Pinokija. Kao i svako dete, Pinokio je radoznao, a o svetu u kom živi uči iz svojih pokušaja i grešaka. Posedujući urođenu dečiju hrabrost, Pinokio postaje ono što je i trebalo da bude – pravi dečak.

PROČITAJTE JOŠ SAZNAJEMO: IGRA SUDBINE dobija NOVE EPIZODE! Evo do kada ćemo gledati trenutno NAJPOPULARNIJU DOMAĆU SERIJU!

Film o lutku koga znamo kao dečaka kome, kad slaže poraste nos snimljen je kako ističu svetske kritike verodostojno, prateći istoimenu originalnu knjigu Karla Kolodija koja u Italiji ima status literarne kraljice, podvučene već pod kožu Italijana. 
Garone je film snimio na mestu odakle je sve nastalo, na domaćem terenu u Toskani, sa italijanskim glumcima. A Roberto Beninji koji igra ulogu Đepeta je pre 18 godina snimio, takođe snimio film o čuvenom drvenom lutku, ali tada je bio reditelj, scenarista i glumio je samog Pinokija.  

Foto PROMO


Advertisement