PRODUCENT SERIJA SUPERGIRL, FLASH, ARROW, LEGENDS OF TOOMOROW OTPUŠTEN POSLE 19 TUŽBI ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE

 

MELISA BENOIST: U ŠOKU SAM!

 

Zvezda naučnofantastične serije Supergirl, glumica Melisa Benoist (Melissa Benoist) konačno je prekinula ćutanje povodom otpuštanja Endrua Krejzberga (Andrew Kreisberg), dojučerašnjeg izvršnog producenta popularnog šoua.

– Bilo je  to veliko razočaranje za mene, ali serija i ekipa koja radi na njoj su se, ipak, oporavili od pričinjene štete. Setom trenutno vlada atmosfera na koju sam izuzetno ponosna. Okruženi smo sjajnim stručnjacima, među kojima me posebno raduju žene koje se sada nalaze na važnim mestima – poručila je plavokosa lepotica aludirajući na Džesiku Keler (Jessica Queller) i Saru Šehter (Sarah Schechter), nove izvršne producentkinje Supergirl.

– Svi se borimo za ravnopravnost i za bezbednije okruženje na snimanjima – poručuje glumica.

 

GODINAMA MALTRETIRAO KOLEGINICE

 

Krejzberg je za kompaniju Vorner Bros (Warner Bros) radio kao izvršni producent serija inspirisanih DiSi Komiks (DC Comics) stripovima Superdevojka (Supergirl), Munja (Flash), Strela (Arrow), i Legende sutrašnjice (Legends of Tomorrow), sve dok u novembru nije otpušten zbog optužbi za dugogodišnje seksualno uznemiravanje kolega na setu.

– Verujem da je to stvar saosećanja sa onima koji su bili seksualno ugroženi. Moramo slušati jedni druge i zamisliti se na mestu onih koji su preživeli bilo kakav tip iživljavanja i diskriminacije – rasne, polne, seksualne. Nasilje je najteže trpeti u samoći i tišini, ali verujem da ima nade ako stanemo uz one koji su bili ugroženi – poručuje junakinja Supergirl.

Krejzberg je posle duže istrage otpušten nakon što je protiv njega podneto čak 19 tužbi za seksualno uznemiravanje.

 

Foto: Promo