The Terror (Teror) je dugo očekivan triler serijal produkcijske kuće AMC, čija nas premjera očekuje 26. marta.

Inspirisana istinitom pričom, ova adaptacija istoimenog popularnog romana pisca Dena Simonsa, autora brojnih nagrađivanih dela naučne i epske fantastike, prati opasno putešestvije ekipe Kraljevske Mornarice koja se nalazi u avanturističkoj misiji otkrivanja Severozapadnog Prolaza. Serija koju kao producenti potpisuju Ridli Skot (Ridley Scott ), Dejvid Kajganić (David Kajganich) i Su Hju (Soo Hugh) imaće dvočasovnu premijeru, a prve fotografije i trejler već su uspeli da zagolicaju maštu publike.

 

Siaran Hinds (Ciarán Hinds) i Tristan Gravel (Trystan Gravelle)

U glavnim ulogama serijala koji će imati 10 epizoda gledaćemo Džereda Harisa (Jared Harris), Tobajasa Menzisa (Tobias Menzis), Siarana Hindsa (Ciarán Hinds), Pola Ridija (Paul Ready), Adama Nagajtisa (Adam Nagaitis), Nive Nilsen (Nive Nielsen), Ijana Harta (Ian Hart) i Tristana Gravela (Trystan Gravelle). Oni će nam dočarati surove izazove sa kojima će morati da se izbori posada broda osuđena na ograničene izvore hrane, beznađe, strah od nepoznatog, smrzavanje do smrti i potpunu izolaciju na samom kraju sveta. Teror, sniman i u susednoj nam Mađarskoj, na ulicama Budimpešte, stavlja akcenat na sve ono što može poći po zlu kada grupa ljudi, očajnički rešena da preživi, shvati da priroda nije jedini neprijatelj protiv kog se mora boriti.

– Teror je retka kombinacija dobre priče sa istorijskom tematikom, složenih likova, nesputanog ljudskog duha i horora koji se krije iza obećanja neucrtane zemlje – poručuje Dejvid Kajganić, jedan od producenata serije koji se unapred raduje, kako kaže, da dovede taj nemilosrdan zaleđeni svet gledaocima širom planete.

 

Foto Aidan Monaghan/AMC