U januaru putem usluge HBO GO i HBO kanala stižu nam nove serije britanija i mozaik.

 

Mada nam, prema svemu sudeći, ne predstoji hladna i snegom zavejana zima, Home Box Office, vodeća premijum televizijska mreža, potrudila se da nam dugačke januarske i februarske večeri prekrati sa sjajnim serijama. Tako ćete, putem video usluge na zahtev HBO GO, već od od 19. januara, kada će biti dostupna cela sezona, moći da uživate u novom serijalu Britanija (Britannia), dok će se njoj od 23. januara putem iste usluge pridružiti dugo očekivani Mozaik (Mosaic). Obe serije gledaoci će sa nekoliko dana pauze, od 23. i 30. januara moći da prate i u okviru redovnog programa na HBO kanalu.

 

BRITANIJA

 

„Britanija“ prati pohod rimske vojske na keltsko srce Britanije – misteriozne zemlje kojom
vlada ratnica i moćni druidi sposobni da kanališu snažne sile podzemlja

 

Od izvršnih producenata Džeza i Toma Batervorta, i Džejmsa Ričardsona, stiže nam uzbudljiva istorijska serija sa Dejvidom Morisijem, Keli Rajli, Nikolajem Lieom Kasom, Lijanom Kornel i Zoi Vanamejker u glavnim rolama.

Radnja serijala prati napad Rimljana na Britaniju 43. godine nove ere, koji primorava Keru (Keli Rajli), ćerku kralja Kantijaka, da zaboravi na nesuglasice sa glavnom protivnicom kraljicom Antedijom (Zoi Vanamejker) kako bi se spasile od osvajača. Rimljani, predvođeni generalom Aulom Plaucijem (Dejvid Morisi), rešeni su da uspeju tamo gde je Julije Cezar doživeo poraz i pokore tu mističnu zemlju na samoj ivici Rimskog carstva. Aulo je snažan i žilav vođa, ali krije veliku tajnu koja može da ugrozi njegovu misiju. Dok se plemena i druidi ujedinjuju da bi se borili protiv Rimljana, Keri je poverena uloga života dok vodi otpor protiv moćne rimske vojske.

 

 

MOZAIK

 

Uz Stounovu koja će u martu napuniti 60 godina, uzbudljivu priču o strasti, intrigi i prevari dočaraće nam i glumci Garet Hedland, Frederik Veler, Bo Bridžis i Pol Rubens.

Glumica Šeron Stoun predvodiće glumačku ekipu dugo najavljivanog serijala „Mozaik“ reditelja i izvršnog producenta Stivena Soderberga. Uz Stounovu koja će u martu napuniti 60 godina, uzbudljivu priču o strasti, intrigi i prevari dočaraće nam i glumci Garet Hedland, Frederik Veler, Bo Bridžis i Pol Rubens.

Priča se kreće oko nestanka jednog poznatog stanovnika živopisnog Samita u Juti u novogodišnjoj noći, i četvorogodišnjih napora policije i civila da dođu do istine koja se krije iza ovog zločina. Ovaj šestodelni triler serijal na provokativan i ponekad brutalan način približiće nam život uspešne dečije spisateljice i ilustratorke (Šeron Stoun) čiji ruralni idealizam nestaje u lavini prevare, laži, korupcije… i ubistva. Reditelj i izvršni producent „Mozaika“ Stiven Sodeberg dobitnik je Oskara i nagrade Emi za filmove „Putevi droge“ i „Moj život sa Liberačijem“.

 

Foto: HBO promo