NOVA SEZONA KONTROVERZNE “SLUŠKINJINE PRIČE” (THE HANDMAID’S TALE) SA ELIZABET MOS (ELISABETH MOSS) U GLAVNOJ ROLI STARTUJE KRAJEM APRILA. DVA ZLATNA GLOBUSA I OSAM EMIJA GARANTUJU NASTAVAK ZA PAMĆENJE.

 

ZLATNI GLOBUS KAO PODSTREK

 

Prva sezona serije “Sluškinjina priča” (The Handmaid’s Tale) produkcijske kuće HBO imala je zapažen nastup na nedavno održanoj 75. dodeli Zlatnog globusa. Kući se, uz nagradu kritike osvojenu samo nekoliko dana ranije i sa već osvojenih osam Emi priznanja, vratila sa još dva Zlatna globusa – za najbolju seriju i najbolju glavnu glumicu. Priznaćete, sjajna odskočna daska za skoru premijeru nove sezone čije se najave već mogu videti na internet.

– Najveća prepreka drugom nastavku bio je prvi – istakao je nedavno izvršni producent i scenarista serije Brus Miler (Bruce Miller), smatrajući da je u televizijskom poslu najteže ispričati dobru priču.

– Normalno, kada počinjete nešto da radite, priželjkujete i očekujete veliki uspeh. Ali, kada se on dogodi, strah od toga šta je sledeće i kako opravdati poverenje koje vam je ukazano, može da parališe čoveka. Zato je najvažnije ostati hladne glave i ponuditi ono najbolje – poručuje Miler.

 

VELIKA OČEKIVANJA

 

Elisabeth Moss, The Handmaid’s tale

Poslednja epizoda prethodnog serijala završava se time što glavna junakinja serije Ofred odnosno Džun (tumači je Elizabet Mos), ostaje trudna, posle čega je odvode u nepoznatom pravcu – ili ka kazni zbog pobune, ili ka slobodi. Ipak, nastavak nam, kako najavljuju donosi nove i neispričane priče, budući da  je samo prva sezona popularnog serijala bila zasnovana na romanu spisateljice Margaret Atvud (Margaret Atwood).

– Margaret i ja smo počeli da formiramo obrise nastavka još dok smo bili na polovini snimanja prvog dela – kaže Miler, dodajući da od novih epizoda očekuje mnogo.

– Prigovaraju mi povremeno da sam već, možda, previše toga otkrio kada je reč o onome što ćemo gledati. Nije mi želja ostavim utisak hvalisavca, već sam previše uzbuđen i želeo bih da gledaoci što pre dožive novi svet koji im donosimo – otkriva producent “Sluškinjine priče”.

 

NASTAVAK SE SNIMA U KANADI

 

Druga sezona će se baviti životom izbeglica i prognanih koji su završili u Kolonijama, zagađenim i kontaminiranim teritorijama Severne Amerike

Serija će se, prema njegovim rečima, nadalje baviti, životom izbeglica i prognanih koji su završili u Kolonijama, zagađenim i kontaminiranim teritorijama Severne Amerike. Posebno ga uzbuđuje scena sahrane sluškinja u Gileadu.

– Sve, od dizajna njihovih kostima, preko šminke do izgleda tih devojaka u potpunosti oduzima dah. Mnogo smo dobili i zbog toga što smo snimali u realnim uslovima. Zavejana Kanada obezbedila nam je savršeno okruženje koje se teško stvara digitalnom obradom – ne krije oduševljenje Miler, a isto uzbuđenje deli i kada je reč o saradnji sa Elizabet Mos.

– Lizi je neverovatan partner. Kada pišem scenario opsednut sam time da je iznenadim, a uvek ja budem taj koji je očaran njenom glumom. Još je bolja u drugoj sezoni. Gledaoci mogu da očekuju čudo – smatra on.

Foto HBO

 

Foto HBO