SVE O NOVIM EPIZODAMA SERIJE “VIL I GREJS” I TOME KAKO JE ŠON HEJZ PRIZNAO DA JE GEJ I POSTAO DŽEK MEKFARLEND

 

Televizijskoj publici odavno je poznato da je 47-godišnji Šon Hejz (Sean Hayes) sinonim za urnebesno smešnog i kočopernog geja Džeka Mekfarlenda u hit sitkomu Vil i Grejs (Will & Grace), ali malo je poznato da je ovaj talentovani glumac uspešan holivudski producent koji potpisuje brojne poznate serijale, među kojima su Ludnica u Klivlendu (Hot in Cleveland), Grim (Grimm) i takmičarski šou-program Hollywood Game Night koji se “okitio” sa dva Emija. Ipak, prošle jeseni Hejz se posle duge pauze ponovo našao u koži vrcavog Džeka sa dragim kolegama iz legendarnog šoua u dugo priželjkivanom nastavku.

– Znate onaj trenutak kad neko ustane, a vaše se oči mahinalno prikuju za njegovo dupe. Dok sam odlazio sa prve audicije za ulogu Džeka, okrenuo sam se naglo ka Maksu Matčniku (tvorac serije Vil i Grejs) i rekao mu kao iz topa: Znam da mi merkaš guzu! I posle toga sam naglo zalupio vrata. On je samo odmahnuo glavom uz komentar To je to – priseća se Šon davnih početaka u jednom od najpopularnijih serijala devedestih.

 

KAKO SAM “IZAŠAO IZ ORMARA”

 

U drugoj “turi” avantura šašave četvorke  Džek pokušava da “iščupa” unuka iz kampa za preobraćivanje i pomaže mu da nauči da prihvati sebe kao homoseksualca.

– Dopada mi se situacija u kojoj sam se našao u novim epizodama, jer tokom odrastanja nisam imao podršku porodice. Krio sam od roditelja i brata da glumim u predstavama tokom srednje škole, jer je tada to bilo sramotno i znak da nešto sa vama nije u redu – otkriva Hejz uspomene iz pubertetskog perioda, priznajući da tada ni sam nije bio siguran u svoje seksualno opredeljenje.

– Donekle sam znao da sam drugačiji, ali nisam još razumeo u čemu  je ta moja različitost. Prihvatio sam asocijacije koje je tadašnje društvo imalo o pozorištu da je ono samo za homoseksualce i seka-perse i da se toga treba stideti. Ali obožavao sam ga. Bio je to moj tajni greh. Sve dok ga u 18. godini nisam obznanio – priseća se Hejz dana kada je konačno “izašao iz ormana”.

– Bilo je to davne 1988. Ispoštovao sam svaki mogući kliše, pa sam kao najveća kraljica drame to učinio tokom vikenda za Dan zahvalnosti. Majka mi je odmah rekla da odem kod psihijatra. Sastavila mi je tekst na deset stranica zbog čega to što jesam Bog ne odobrava. Znate već, uobičajeni verski pristup bez ijednog ozbiljnog argumenta… Ipak, posle nekog vremena se prizvala razuma, stekla neke sjajne gay prijatelje i shvatila da ne ubijamo dodirom – iskren je Šon koji je u braku sa kompozitorom Skotom Ikenoglom (Scott Icenogle) od 2014. godine.

– Radujem se što Vil i Grejs danas mogu da budu TV udžbenik za brojne mladiće i devojke koji su prošli kroz fazu priznavanja kao ja, i što im na taj način mogu pomoći da se lakše izbore sa svime što ona nosi – poručuje glumac koji sebe za pet godina vidi kako uživa u istom monotonom i dosadnom životu koji vodi sada.

– Srećno oženjen i konačno smiren kraj svoje srodne duše. Tako dosadno – zaključuje duhoviti Hejz koji nas i te kako zabavlja u novim epizodama Vil i Grejs.

 

Foto Sean Hayes/facebook i NBC

Slika 1: Šon Hejz (Sean Hayes) kao Džek u seriji Vil i Grejs (Will & Grace)

Slika 2: Šon Hejz (Sean Hayes) i Erik Mekormak (Eric McCormack) na promociji serije

Slika 3: Ekipa serije Vil i Grejs (Will & Grace)

Slika 4: Šon Hejz (Sean Hayes), Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), Debra Mesing (Debra Messing) i Megan Mulali (Megan Mullally)

Slika 5: Šon Hejz (Sean Hayes) kao Džek u seriji Vil i Grejs (Will & Grace)

 

Trejler: