Od Oskarom nagrađenog scenariste za film Američka lepota (American Beauty) i tvorca popularnih serija Dva metra pod zemljom (Six Feet Under) i Prava krv (True Blood), autora Alana Bola (Alan Ball), stiže 12. februara u 20.00 na kanal HBO dugo očekivana crna komedija Ovde i sad (Here and Now).

Serija Ovde i sad je odgovor kanala HBO na Emijem i Zlatnim globusom nagrađenu aktuelnu dramu nacionalne američke TV NBC – To smo mi (This is us), iliti, ako je suditi prema američkim TV kritičarima, na njenu bolju verziju Roditeljstvo (Parenthood, 2010–2015).

Kao što nas je vodeća premijum televizija odavno razmazila, seriju Ovde i sad  moći ćemo takođe da pratimo u isto vreme sa celim svetom premijerno ponedeljkom ujutru u 3.00, a za one koji ne spadaju u noćobdije rezervisan je reprizni termin istog dana u 20.00 na kanalu HBO. Oni koji ne vole da „robuju“ televizijskim satnicama tu je video usluga na zahtev HBO GO, na kojoj će svakog ponedeljka u ponudu dolaziti po jedna nova epizoda.

Autor Alan Bol na snimanju serije Ovde i sad / Foto HBO

O čemu se ovde (i sad) radi?

Kroz deset epizoda prve sezone družićemo se sa savremenom multirasnom porodicom, koju čine profesor filozofije (Tim Robins, dobitnik Oskara za film Mistična reka (Mystic River)), njegova žena koja je školski psiholog (Holi Hanter, dobitnica Oskara za film Klavir (The Piano)), njihovo troje usvojene dece iz Liberije, Vijetnama i Kolumbije, i jedno biološko dete. Ova naizgled savršena i napredna porodica zapravo krije duboke jazove, a jedno od dece uskoro će početi da vidi ono što ostali ne mogu. Da li je to mentalno oboljenje, ili, možda, nešto drugo? Serija je tragikomični prikaz komplikovanih sila kojima su danas izloženi svi ljudi.

Upoznajte glavne likove

Greg (Tim Robins) i Odri (Holi Hanter) su usvojili troje dece iz različitih zemalja, u želji da oforme porodicu koja će odraziti multikulturalni potencijal zemlje u kojoj žive. Kolumbijac Ramon (Danijel Zovato), koji je na početku veze sa barmenom Henrijem (Endi Bin), kreće na terapiju kod psihijatra dr Farida Šokranija (Piter Mekdisi) posle halucinogenih susreta sa brojevima „11:11“. Duk (Rejmond Li), usvojen iz Vijetnama, uživa u pogodnostima koje mu pruža karijera „motivacionog arhitekte“, ali njegov celibat brine porodicu.

Liberijka Ešli (Džerika Hinton), koja vodi modni biznis, počinje da se bori sa sopstvenim identitetom kao Afroamerikanka u savremenom američkom društvu i pronalazi sve više razloga da uzdrma brak sa suprugom Malkolmom (Džo Vilijamson). Istovremeno, najmlađe dete Kristin (Sosi Bejkon) ima 17 godina i guše je život i poreklo koji deluju banalno u poređenju sa „egzotičnijom“ braćom i sestrom.

Izvršni producenti serije Ovde i sad su Alan Bol, Piter Mekdisi i Dejvid Knoler.

Pogledajte trejler serije „Ovde i sad“