Sve o nastavku osme sezone serije Okružen mrtvima (The Walking Dead). Premijera novih epizoda zakazana za 26. februar. Među mrtvima i Rik Grajms?

Dok je na zadovoljstvo ljubitelja sa oduševljenjem prihvaćena vest da je serijal “Okružen mrtvima (The Walking dead), dobio zeleno svetlo za novu devetu sezonu, monogi nisu očekivali pravac u kom će se postapokaliptični univerzum živih mrtvaca dalje razvijati. Najbolje naznake toga, možda ćemo videti već od 26. februara za kada je zakazan nastavak osmog ciklusa popularne serije, a koji nam donosi šokantne promene za sve koji su prethodnih godina živeli uz junake “Okružen mrtvima”.

Kao što smo do sada videli Rik Grajms i njegova grupa u prvom delu osme sezone suočili su se sa svojim najsmrtonosnijim izazovom. U udobnosti Aleksandrije dozvolili su sebi da spuste gard, a ta greška uskoro ih je podsetila koliko brutalan može da bude svet u kojem žive. Osećajući se bespomoćno pred Neganovim pravilima i zahtevima, Rik je savetovao članovima grupe da se povinuju. Međutim, uvidevši da se s Neganom ne može postići dogovor, Rik je počeo da okuplja druge zajednice koje su pod kontrolom Spasitelja. Uz podršku Hiltopa i Kraljevstva, konačno imaju dovoljno ljudi da im se suprotstave i da se izbore za viziju svetlije budućnosti. Kao i u svakom ratu, žrtve su neizbežne, a njihov rezultat je to što ćemu u epizodama koje će se na FOX kanalu emitovati od kraja februara, od redovne postavke koja je pre skoro deceniju započela dramatično putovanje opustošenim i uništenim svetom sutrašnjice, gledati svega njih troje. Tako će kraj zime 2018. na našim malim ekranima dočekati samo Rik Grajms (Endrju Linkoln/Andrew Lincoln), Deril Dikson (Norman Ridus/Norman Reedus), i Kerol Peletier (Melisa MekBrajd/Melissa McBride). Na veliku žalost publike, ali i glumaca serije, prošlogodišnje finale oduzelo nam je i Karla (Čendler Rigs/Chandler Riggs), zbog čega se može zaključiti da će nastavak biti fokusiran na tugovanje za njim, ali i na suočavanje ostatka ekipe sa promenama koje Karlova smrt donosi.

 

The Walking Dead/Okružen mrtvima sezona 8, Chandler Riggs

– Bio sam očajnički nesrećan zbog odluke da će Karl napustiti seriju – iskren je glumac Norman Ridus, ističući da je Čendler odrastao uz “Okružen mrtvima”.

– Znam tog klinca skoro osam godina, i boi me kao da sam izgubio člana porodice. Uvek sam mislio da će Karl umreti poslednji – poručuje on.

Osim Karlove smrti, sve se glasnije čuju i one, možda i najšokantnije, koje govore da će se među mrtvima u nastavku sezone naći i lik glavnog glumca Endrjua Linkolna.

– Rik je osnova ove serije i to bi, sigurno za sve bio veliki šok, ali mišljenja sam da bi uvek trebalo sagledavati celinu. Ne mogu mnogo toga da otkrijem, ali siggurno je da će nas kraj osme sezone uvesti u sasvim novi početak. A da biste napravili sasvim novi šou, neophodno je da se otarasite svih onih starih likova – kaže Ridus.

Foto: Promo AMC