Marvelov blokbaster Crni Panter koji je prve premijere imao 13. februara oborio je sve rekorde zaradivši na bioskopskim blagajnama za svega četiri dana, prema trenutnim procenama, čak 387 miliona dolara.

Film je samo tokom premijernog vikenda u 4,020 američkih bioskopa inkasirao 192 miliona, odnosno 47,767 po mestu prikazivanja. Uz procenjenu cifru od 218.2 miliona dolara zgrnutih na prodatim ulaznicama, do kraja ponedeljka pretpostavlja se da će Crni Panter biti film sa najvećom zaradom u istoriji, ako se u obzir uzmu filmovi emitovani u mesecu februaru. Na taj način on će postati i jedan od pet najprodavanijih filmova svih vremena – uz ostvarenja franšize Ratovi zvezda i čuveni Titanik.

Na međunarodnom nivou ovo akciono remek delo režisera Rajana Kuglera do sada je zaradilo 169 miliona dolara, pri čemu ga je najviše gledalaca pogledalo u Južnoj Koreji, Velikoj Britaniji i Meksiku, dok je najmanje interesovanja za ovu sagu o super herojima bilo u Italiji. Sledećg vikenda Crni Panter stiže i u bioskope u Rusiji, Vijetnamu, Trinidadu, Peruu i Venecueli, dok će ga 1. i 9. marta konačno videti i Japanci i Kinezi.

U filmu o heroju koji nema svoj strip, ali je dobio ekranizaciju, mladi kralj suočen sa izdajom i opasnošću, moraće da okupi saveznike i oslobodi svu snagu Crnog pantera, kako bi odbranio svoje ljude i sačuvao njihov način života

Glumačku postavu koju čine pretežno afroamerikanci predvodi Chadwick Boseman, a društvo mu prave i Danai Gurira, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker i Andy Serkis.

Da li ste znali?

Sa budžetom od 200 miliona američkih dolara Crni Panter pretenduje na titulu jednog od najskupljih filmova u istoriji kinematografije.

 

Foto: Marvel/IMDB