Za uloge u filmu za sva vremena “Kad jaganjci utihnuSir Anthony Hopkins i njegova koleginica Jodie Foster dobili su najviše priznanje Američke Filmske akademije. Osim njihovih Oskara, “Jaganjci” su dobili još tri, a među njima je i onaj za najbolji film. Ipak, od te davne 1991. godine , malo se do sada znalo o tome kako je izgledalo samo snimanje filma. Kao i o tome u kakvim su odnosima bili glavni akteri filma. Posle skoro tri decenije, Džodi Foster otkriva:

“Bilo je to užasno iskustvo. Entoni je bio jeziv. Plašila sam ga se”, priznala je glumica, potvrdivši time dugogodišnje glasine da na setu čuvenog psihološkog trilera nije bilo kao u raju.

BEŽALA SAM OD NJEGA. PLAŠIO ME JE!
Jodie Foster: Bilo je to užasno iskustvo. Entoni je bio jeziv. Plašila sam ga se.

“Tokom gotovo celog filma delilo nas je staklo. Sa druge strane strane bili smo mi.Ono što je najšokantnije jeste to da smo završili sa snimanjem filma, a da nismo imali nijedan konkretan razgovor o onome što radima”, poručuje Fosterova. Prisećajući se snimanja “Jaganjaca”, ona je evocirala osećanja koja je tada osećala prema poznatom glumcu, ističući da je sve vreme nastojala da mu ne bude pred očima.

“Izbegavala sam ga kad god i koliko god sam u tome uspevala. Istinski me je plašio. Bila sam mlada i ne toliko iskusna. Moj partner bio je živa legenda. Igrom slučaja, serijski ubica i psihopata u filmu. Morate razumeti da sam Entonija tada znala samo u tom svetlu”, kaže Džodi, dodajući da tokom celog filma sa njim nije razgovarala kao sa običnim čovekom.

SIR ENTONI HOPKINS – PLAŠIO SAM SE I JA TEBE!

“Kada sam mu nedugo po završetku filma prišla i sa suzama u očima to priznala, on je zastao, pogledao me i uz osmeh iznenađenja rekao – Pa, i ja sam se tebe plašio! Ispostavilo se da smo oboje preduboko “ušli” u tematiku filma, stvorivši neku suludu sliku o tome ko je osoba sa kojom radimo. U svakom slučaju, bilo je to jedno od najjezivijih iskustava u mojoj karijeri”, zaključuje oskarovka.

 

Foto: Orion