Matt LeBlanc otkriva zbog čega ne želi ponovno okupljanje “Prijatelja”.

“Smatram da niko ne želi  da vidi Džoija kako ide na kolonoskopiju”, duhovito je izjavio glumac, komentarišući navode da se sprema nastavak čuvene serije iz devedestih.

NOVIH „PRIJATELJA“ NEĆE BITI

Matt LeBlanc, iskreno otkriva da je on verovatno prvi koji ne bi želeo da bude deo takvog projekta. Stvari koje su bile dobre, smatra on, treba pamtiti kao takve. Jedan od najpopularnijih TV serijala svih vremena okončan je posle 10 sezona 2004. Otad su raspisane brojne peticije za njegov nastavak, ali nijedan nije urodio plodom.

Nakon što je glumica Jennifer Aniston (Rejčel) nedavno rekla da je okupljanje “Prijatelja” i dalje opcija o kojoj se razmišlja, njen kolega LeBlanc je u intervjuu  za australijski radio te navode negirao.

“Prijatelji” su serijal o onom period u životu svakog čoveka kada su mu prijatelji najbliža porodica. A to doba se ne ponavlja

“Razumem da bi ljudi mnogo voleli da nas ponovo vide na okupu. Ipak, “Prijatelji” su pratili avanture ekipe u određenom periodu života. Tokom njihovih dvadesetih godina. Humor, scenario, sve je bilo prilagođeno tom uzrastu”, poručuje glumac, dodajući da “Prijatelji” u svojim 50-ima više ne bi bili oni stari.

“Gledaoci bi se razočarali”, zaključuje Met, koji trenutno vodi emisiju Top Gear.

FILM „PRIJATELJI“?

“Prijatelji” su nedavno bili tema priče i zbog glasina da je u pripremi film. Sve je pokrenuo lažni trejler koji se našao na YouTube-u, a koji najavljuje staru šestorku “Prijatelja” na velikom platnu. Kako se ispostavilo, neko je veoma vešto izmontirao golicljive scene u kojima se Monika i Čendler razvode, Rejčel postaje terapeut, a Džoi je čuveni i brojnim nagradama okićen glumac.

Mada je jedan od koautora serijala Marta Kaufman pre dve godine poručila da nikada neće biti filma “Prijatelji”, jer je, kako ona kaže, to bio serijal o onom period u životu svakog čoveka kada su mu prijatelji najbliža porodica. A to doba se, smatra ona, ne ponavlja.

NOVE GENERACIJE – „PRIJATELJI“ SU LOŠA SERIJA

Ono, pak, što je zanimljivije od tračeva o mogućem filmu “Prijatelji”, jeste more kritika koje je serija izazvala među mlađom publikom, kada je ranije ove godine postavljena na Netflix.

Oni koji je nisu gledali u vreme kada je bila orignalno emitovana, već skoro dve decenije nakon premijere, ocenili su je kao problematičnu, seksističku, homofobičnu, i – pomalo dosadnu.

U tom svetlu, “Prijateljima” je možda i bolje da se ne vraćaju na male ekrane. Ili da svoje konzervativne i neduhovite likove pripreme za nekoe nove generacije.

A šta vi kažete – da li su vam “Prijatelji” i danas smešni kao nekada? Ili su samo – smešni?

Foto: Top Gear, NBC