Odabrana prva sestra veštica za rimejk serije “Čari”. Reč je o glumici Melanie Diaz, koja će glumiti Mel.

Glumica Melanie Diaz prva je od tri sestre veštice koja će glumiti u rimejku čuvene serije “Čari” iz devedesetih godina prošlog veka. Novu verziju popularnog šoua naručila je televizijska mreža CW, najavivši da će “Čari” obojiti u feminističko ruho.

Nove „Čari“ za nove klince

Dijazova će igrati vešticu Mel koja se bori da drži pod kontrolom svoje moći, nakon što je zahvaljujući njima bila upletena u saobraćajnu nesreću. Glumica koja će igrati njenu devojku, što je još jedna od novina u “Čarima” za 21. vek, još nije odabrana. Pojačanje seriji biće i zvezda novog “Džumandžija” ser Darijus Blejn. On će glumiti dečka Meline sestre Mejsi. Na izbor glumica za uloge Mejsi i treće sestre Medison još će se čekati. To, naravno, ne znači da sa komentarima na rimejk serije u kojoj je tokom tri sezone glumila glavnu ulogu, Pru Halivel, mora da pričeka i Šenen Doerti.

“Čari su bile divan i nadahnjujući šou, između ostalog, namenjen i ženama. Ne vidim zbog čega bi nova verzija morala posebno da se prepravlja u tom pravcu”, istakla je Šenen, ocenjujući rimejk kao užasan i uvredljiv, na osnovu onoga što je do sada čula o njemu.

“Komentar da originalna serija nije bila dovoljno feministička je glup i rezultat je nečijeg neznanja. Verovatno je reč o stavu nekog milenijalca koji našu seriju nikada nije ni gledao. Možda je samo na Vikipediji pročitao sinopsis“, poručuje ona.

Čari su bile divan i nadahnjujući šou, između ostalog, namenjen i ženama. Ne vidim zbog čega bi nova verzija morala posebno da se prepravlja u tom pravcu”, istakla je Šenen, ocenjujući rimejk kao užasan i uvredljiv
A o čemu se radi u novim „Čarima“?

Zvanični sinopsis rimejka kaže nam da je radnja ove feminističke serije fokusirana na tri sestre koje na koledžu otkrivaju da su veštice. Glavna misija im je borba sa demonima, dok se na sporednom koloseku bore sa modelom patrijarhalno uređenog društva i rade na održavanju porodičnih veza. U takvim okolnostima veštičijoj raboti nikad kraja.

Originalne “Čari” emitovale su se od 1998. Do 2006. Do sada, naručena je samo pilot epizoda, a datum početka prikazivanja serije još nije poznat.

Foto: Instagram, CBS