Glumice Sarah Drew (April) i Jessica Capshaw (Arizona) posle 14. sezone popularne bolničke sapunice “Grey’s Anatomy”, više neće biti deo serije. Ova vest šokirala je fanove čuvenog serijala koji ove godine ulazi u četrnaestu godinu emitovanja. Šta o razlozima njihovog odlaska kažu glumice, autori i producenti serije Krista Vernoff i Shonda Rhimes, i da li se iza svega, u stvari krije, glavna glumica “Anatomije za početnike”, Ellen Pompeo? Koliko su istinite glasine da su dve glumice izbačene iz serije kako bi se Pompeovoj obezbedio veći honorar?

„Likovi Arizone i Ejpril, iskreno, veštački su održavani već nekoliko sezona, i to samo zahvaljujući glumačkim kvalitetima Sare i Džesike”, otkrila je autorka i izvršna producentkinja serije Šonda Rajms, ističući da je kreativnom timu “Anatomije” zadatak da priče piše prateći neki prirodan tok događaja. To znači, kaže ona, da povremeno moramo da se oprostimo od nekih likova. A šta o tome misle glumice?

SARAH DREW – HVALA ZA PREDIVNO ISKUSTVO

Kako je Druova u kratkoj izjavi istakla, vest o napuštanju serije nije je mnogo iznenadila. Ipak, njene reči adresirane su prvenstveno na fanove serije, kojima je, kako smatra, najteže.

„Hvala vam za svu ljubav. Znam da ste tužni. I ja sam. Još nisam prihvatila informaciju da me u nastavku serije neće biti. Devet godina “Anataomija” je bila moj dom. Imam osećaj kao da sam izbačena na ulicu, ali vreme je za nove prilike”, poručila je glumica.

JESSICA CAPSHAW – SHONDA, ZAUVEK ĆU PAMTITI OVU DIVNU AVANTURU

Ni Džesika nije imala ostrašćenih komentara, već se produkciji serije zahvalila na, kako je to opisala, neverovatnom rolerkosteru zvanom “Grey’s Anatomy “.

„Proteklih deset godina, imala sam retku privilegiju ne samo da dočaram lik Arizone Robins, već da budem ludo zaljubljena u svoj posao. Arizona je bila jedan od prvih LGBTQ likova u jednoj tradicionalnoj dnevnoj seriji. Zbog toga sam izuzetno ponosna na uticaj koji je imala u svetu televizije.”, poručila je Kapšou.

Arizona se prvi put pojavila u seriji tokom pete sezone kao kolega hirurg iz pedijatrijske bolnice iz Sijetla. Deo “Anatomije” postala je tek posle nekoliko epizodnih pojavljivanja. Ejpril, pak, seriji se pridružila u šestoj sezoni, da bi posle niza uspona i padova, tražeći svoje mesto u timu, konačno došla u službu kod doktora Dereka Šeparda (Patrick Dempsey).

SHONDA RHIMES – BILO JE TEŠKO REĆI VAM ZBOGOM!

I autorka serije, Šonda Rajms, prokomentarisala je na Instagramu odlazak glumica iz “Grey’s Anatomy”.

„Uvek mi je teško da se oprostim od bilo kog lika koji sam stvorila. Arizona i Ejpril nisu samo voljeni, već su i društveno veoma važni likovi. Obe su pripadnice gej zajednice, ali i požrtvovane Hrišćanke. Njihova misija u rušenju određenih tabua bila je veoma važna. Zauvek ću biti zahvalna Džesiki i Sari za to što su doneli njih dve u naše živote. One će zauvek biti deo Šondine velike TV porodice”, rekla je Rajmsova.

KRISTA VERNOFF – ELLEN POMPEO NIJE TRAŽILA 20 MILIONA DOLARA

Posle pisanja nekih američkih medija da se iza svega u stvari krije Elen Pompeo, koja je za ostanak u seriji tražila povećanje honorara, jedna od izvršnih producentkinja Krista Vernof obratila se javnosti putem društvenih mreža.

“ Takvi tekstovi samo su još jedan dokaz da živimo u 21. veku, ali da smo u stvari i dalje u kamenom dobu. Tužno je što i danas važi pravilo da je ženi uvek kriva žena. Elen Pompeo je sjajan čovek i kolega. Svi koji su radili na seriji znaju koliko se ona zalaže za prava svojih kolega. Zbog toga je i besmisleno tvrditi da je ona potpisala ugovor na dve godine, prema kom bi joj zarada na godišnjem nivou bila 20 miliona dolara. I to na štetu svojih koleginica. Svako ko imalo poznaje Elen, zna da ona to nikada ne bi uradila. Izneti takve tvrdnje, i to na Dan žena, u najmanju ruku je seksistički”, smatra Vernofova.