Otkako se pre skoro četiri godine uvukao u crveni kostim najbržeg strip junaka, čuvenog Munje (Flash) život mladog glumca Granta Gistina (28) doživeo je munjevitu promenu. Zvezda tinejdž serijala Glee i nove verzije kultnog Beverli Hilsa, ulogom Berija Alena (Barry Allen) osvojio je publiku strip super heroja. Kako je praksa produkcijske kuće CW, koja stoji iza serije, već godinama da prepliće svoje projekte tako Munju gledamo u nizu drugih TV serijala – Legends of tomorrow, Arrow, Supergirl, Vixen. Ipak, on je uvek jedan i jedini – Flash.

“Ponekad je i meni teško da se snađem, ali dopada mi se kada se svi iskombinujemo. Potpuno je ludo iskustvo. Mi smo svi, u stvari, deo jedne velike porodice super heroja”, poručuje Grant, prisećajući se početaka, kada je tek navlačio crvene helanke.

FLASH – POČETAK AVANTURE
Nisam očekivao da su Beri i Munja toliko različiti. Čim navučem to odelo na sebi, kao da stvarno dobijem neke super moći

Koliko vas je promenila uloga Munje?

“Prednost ove serije i mog lika, donekle je u tome, što je maska koju nosim uspela da me zaštiti od toga da se mnogo promenim. Čini mi se, da baš kao i u seriji, kada Beri obuče kostim Munje, i postane neko drugi, tako se i ja transformišem u lik koji glumim. Ispod maske i dalje sam onaj stari. Munja jeste glavni lik serije i nosi priču na svojim plećima. Ali, baš zahvaljujući tome, u prvom planu nisam ja kao glumac, već kostim koji nosim. To je, stvarno, neobično iskustvo.

Kako se osećate kada stavite masku?

“Neverovatno. To više nisam ja. Nisam očekivao da su Beri i Munja toliko različiti. Čim navučem to odelo na sebi, kao da stvarno dobijem neke super moći. To ludilo je potpuno zarazno. S druge strane mnogo govori o tome koliko je moćan ljudski um. Dovoljna je jedna maska i scenario koji ti kaže da možeš da učiniš sve što poželiš, i ti se u tren oka pretvaraš u tu osobu. I istinski veruješ u to! Kad obučem odelo, čini mi se da bih mogao obletim čitav svet za dva minuta. Adrenalin je neverovatan. Biti Munja tako je seksi i moćno.

Flash sa kolegama
GRANT GUSTIN – ZBOG MUNJE TRENIG JE POSTAO MOJ NAČIN ŽIVOTA

Gde je granica između vas trojice. Granta, Berija i Munje?

“Utičemo mnogo jedni na druge. Iz epizode u epizodu Beri i ja smo sve više super heroji, a Flash dobija neke ljudske karakteristike. Veza među nama sve je snažnija. Verujem da ćemo na kraju postati jedno.

U početku sam svakog dana radio 12 sati na svom telu. Poražavajuće je bilo što sam znao da čak ni uz taj režim neću postići tražene rezultate. Ali, nisam odustajao

Da li je fizički zahtevno biti Munja?

“Pre nego što sam postao Flash, samo da bih snimio pilot epizodu, morao sam svakodnevno da treniram tri do četiri meseca. Tek onda sam mogao da razmišljam o tome da dođem na snimanja. Uvek sam bio mnogo mršav, i zato mi je trebalo mnogo vremena da nabacim mišićnu masu. Bio sam svestan da me očekuje naporan rad. U početku sam svakog dana radio 12 sati na svom telu. Poražavajuće je bilo to što sam znao da čak ni uz taj režim neću postići tražene rezultate. Ali, nisam odustajao. Danas, pre svega, mnogo trčim. Deo treninga su i zgibovi, sklekovi, trbušnjaci. Ishrana mi je regulisana u najmanju kaloriju. Ono što mi se sviđa u svemu tome, jeste to što ne izdvajam posebno vreme za trening. To je postao moj način života. Dnevno radim 10 do 14 sati, i tokom celog dana uvek vežbam. Ne prestajem. Na taj način, lako je ostati u formi.

Grant Gustin kao Barry Allen

Foto: CW