Meksička umetnica i zvezda brojnih telenovela, glumica Maite Perroni (35), radi punom parom. Na račun glume nikada ne zapostavlja muziku, pa nas je nedavno obradovala hitom “Como Yo Te Quiero”. Pesma nastala u saradnji sa muzičarima Alexis i Fido već ima blizu 9 miliona pregleda na YouTube-u, a Majte, za razliku od kolega koji izdaju mahom singlova, uskoro priprema album.

“Album je već u pripremi. Ideja postoji odavno, ali danas je veoma teško prikupiti sredstva. Zbog toga na njemu radimo polako i temeljno. Baš zbog toga i verujemo da ćemo imati mnogo hitova”, poručuje lepa glumica, ističući da je ponosna na singl “Como Yo Te Quiero”.

“Na njoj su radili producenti zaslužni za uspeh hita “Despacito”. Okupili su sjajan tim koji je lako prepoznao moje želje. Srećna sam i zbog toga što su me malo pogurali u nekom drugom pravcu, kada je reč o žanru. Volim da isprobavam nove stvari. Ko zna, možda ovo sada bude i moj novi muzički pravac, videćemo”, kaže Majte, dodajući da je ponosna što je jedna pesma na španskom jeziku osvojila svet.

MAITE PERRONI – USPEH DUGUJEM SEBI
Koliko god vas krila uspeha visoko ponela, glavom i nogama uvek treba ostati na zemlji. To je jedini način da ne uništite sve za šta ste se borili

Da li se može reći da latinoamerička muzika ima snažan uticaj u svetskim muzičkim vodama?

“Smatram da je ona uvek imala taj uticaj. Počevši od vremena Glorije Trevi i Glorije Estefan. One su bili prvi umetnici s kojima je naš jezik prešao granice Latinske Amerike. Mada, latino melodije su i pre toga imale svoju priču. Van pop muzike i urbanih tokova. Trenutno, to je ono što je aktuelno, ali nimalo manje važna nisu dostignuća naše tradicionalne muzike.

Kao dama u muškom svetu, osećate li da se snage u TV industriji menjaju u korist žena?

“Taj put traje i nikad se ne završava. Smatram da je svakoj zemlji potreban pokret koji bi žene podsetio na to koliko vrede. Takođe, da to bude adresa na kojoj bi se one mogle obratiti za pomoć ili savet. U TV svetu i dalje postoji zloupotreba moći, radno i seksualno zlostavljanje. Ipak, nisam za taj tip borbe za ženska prava ili rodnu ravnopravnost gde bi se sva krivica svalila na muškarca, a on kao jedinka društva minimalizovao. To je krajnost ka kojoj danas idu mnogi pokreti koji se bore za pravo žene. Oni moraju imati ulogu kočnice i ograničenja zloupotreba moći, a ne potlačivanja bilo kog roda. Muškog ili ženskog.

Uspeli ste veoma rano u životu. Čemu dugujete zasluge za to?

“Isključivo svom radu i talenat. Ono što mnogi ljudi zaboravljaju kada uspeju, jeste da se zahvale za sve što su postigli. Koliko god vas krila uspeha visoko ponela, glavom i nogama uvek treba ostati na zemlji. To je jedini način da ne uništite sve za šta ste se borili.”

Foto: Warnner music, Bilbord