Turska telenovela „Ćerke“ (Fazilet hanım ve kızları), koja se trenutno emituje na TV Pink, za kratko vreme okupila je armiju sledbenika. Velika zasluga u tome, osim zanimljive priče, pripada i glumcu Alpu Navruzu (28), koji je svojom pojavom oduševio nežniji deo domaće publike, i naterao dame da se zapitaju – ko još primećuje Bali Bega pored ovog dase? Atletske građe, crne kose, hipnotišućeg pogleda i sa osmehom koji razoružava najhladnije srce, atraktivni glumac ozbiljna je konkurencija Buraku Ozcivitu i drugim lepotanima koji su do sada mamili ženske uzdahe. Pre uloge Sinana u seriji „Ćerke“, imao je nekoliko zapaženih rola. Diplomirao je turski jezik i književnost, obožava sport, a dugo se bavi manekenstvom koje mu je uz glumu najdraže zanimanje. Ipak, ima i jednu skrivenu strast – poeziju.

„Pesme pišem još od malena. Osim onih najčešćih, ljubavnih, zanimaju me i druge teme. Pišem o svemu što smatram životno važnim. Emocijama, komunikaciji, iskustvima. One su moj mali emocionalni ventil. Neko piše dnevnik, a ja svoje pesme doživljavam kao razgovor sa zamišljenim prijateljem. Njemu mogu reći sve“, otkriva nam lepi glumac, dodajući da su njegove pesme posebne i zbog toga što ih niko nikada nije pročitao.

A kome ih posvećuje, pitamo se mi?

„Nekoj savršenoj osobi na koju još nisam naišao. Mojoj srodnoj duši koja će razumeti njihovo značaenje“, odgovara Alp.

KAKO IZGLEDA SAVRŠENA DEVOJKA ALPA NAVRUZA?

„Nema takve. I ne opterećujem se da je nađem. Mnogima je izgled presudan kada upoznaju devojku, ali on je tako varljiv. Može vam se lako dogoditi da sa naizgled prelepom devojkom, posle pet minuta razgovora više nemate nijednu temu. Tada ste u nevolji. Jer pored lepe, morate potražiti i pametnu“, poručuje Alp.

Da li ste ikada bili zaljubljeni?

„Na osnovu iskustava mojih prijatelja koji mi povremeno pričaju o svojim ljubavima, rekao bih da nisam. Bio sam sa osobama do kojih mi je stalo, i koje su ostavile važan trag u mom životu. Ipak, nije tu bilo nekih snažnih emocija. Kada bih se sutra probudio bez njih nisam mnogo patio. To mi samo govori o tome da one nisu bile prave. Ne očajavam što još nisam osetio te leptiriće i kako izgleda kada ti ljubav pomuti razum, ali siguran sam da hoću.“

Koji je vaš najveći strah?

Da se nekome predam. Da budem u vezi. To donekle verovatno ima uzrok i u mom odrastanju. Celog života bio sam prilično samostalan, i navikao sam da sve svoje bitke dobijam sam. Nije mi bila potrebna podrška, pa mi je malo neprirodno da sa nekim delim životni prostor. Navikao sam da sve mogu sam. Znam da ljubav tako ne funkcioniše, ali ništa ne ide na silu.

Hoćete li uspeti pobedite tu svoju fobiju?

Nisam opsednut time da budem sa nekim. Ima mnogo lepih stvari u životu u kojima želim da uživam. Kad bude bilo suđeno, dogodiće se i to. Ljubavi i srcu niko ne komanduje.

Foto: ukiletisim, Cosmopolitan