Mada je za domaće ljubitelje čuvene HBO serije Sex & City, vest da se glumica Cynthia Nixon (Miranda) kandiduje za gradonačelnika Njujorka bila pomalo iznenađujuća, to i nije toliko čudna informacija. Zvezda Seks i Grada dugi niz godina društveno je veoma angažovana i podržava američku demokratsku partiju. Zbog toga i ne čudi, što je za razliku od svojih koleginica iz serije Sarah Jessica Parker i Kim Cattrall, koje su u stalnoj svađi, rešila da doprinese zajednici.

Cynthia Nixon – Ne borim se protiv Trampa, već za New York

„Naš zadatak neće biti da radimo na kampanji protiv Trampa. Naš program moraće da ponudi pozitivna rešenja za probleme u Njujorku. Grad je u veoma lošem stanju. Za to je kriva isključivo dosadašnja vlast. Zbog toga nećemo se baviti svrgavanjem Donalda Trampa, već građenjem boljeg, lepšeg i bezbednijeg Njujorka za sve“, poručila je Niksonova na tviteru najavljujući svoju kandidaturu na jesenjim izborima.

Bolje zdravstvo, metro i manje ljudi u zatvorima

Cynthia Nixon do sada nije imala nikakvog iskustva u politici. Ipak, sebe smatra njujorčankom sa višedecenijskim stažom. To joj, smatra ona, daje sasvim dovoljno kredibiliteta da predstavlja demokratsku partiju. Poboljšanje zdravstvene nege, problem masovnog zatvaranja i prenatrpanosti američkih zatvora, kao i rešavanje kritičnog stanja u kom se nalazi njujorški metro neki su od glavnih zadataka koje je glumica sebi zacrtala. Niksonova ima veliku podršku među tamošnjim glasačima. Na podršku je naišla i na društvenim mrežama. Ipak, postavlja se pitanje da li su izazovi televizije i politike jednako zahtevni. Hoće li Niksonova uspeti da se izbori sa svim iskušenjima i pritiscima koja se stavljaju pred izbornog kandidata? Ko zna, možda joj u tome, osim iskustva iz Seks i Grada pomogno i ono koje stekla tumačeći likove Eleonor Ruzvelt i Nensi Regan, bivših prvih dama SAD.

Foto: Vanity Fair, Instagram