U intervjuu za GQ Italia zvezda serijala Igra prestola (Game of ThronesKit Harington potvrdio je da neće biti deo nijedne od novih serija proisteklih iz originala.

„Mislim da će biti spinof serija, ali neću raditi ni na jednoj od njih,“ rekao je Harington.

U pripremi čak pet Game of thrones spinofova

Haringtonova izjava nije iznenađenje, s obzirom da je Kejsi Blojs predsednik kompanije HBO rekao da se nijedan postojeći lik iz Igre prestola neće pojaviti u potencijalnom spinofu.

“ Dobra stvar za HBO je što Igra prestola može da se proda na toliko različitih načina – rekao je Harrington. – Mogu da postave seriju 300 godina u prošlost i uštede dosta novca, jer su svi trenutni glumci sad jako skupi.

HBO navodno ima pet različitih spinofova u izradi, od kojih jedan producira veteran Igre prestola, Brajan Kogmen. To bi trebalo da bude prequel serija, i na njoj Kogmen tesno sarađuje sa Džordž R.R. Martinom. Govoreći o budućim serijalima, Martin je naglasio da je „potencijalni“ ključna reč za ove spinofove, pošto HBO nije garantovao da će emitovati svih pet mogućih serija.

Ono što je najvažnije jeste to da nijedna od ovih serija neće izaći pre poslednje sezone „Igre prestola”, koja nam stiže 2019. godine.

 

Foto: HBO