Posle mnogo dvoumljenja, scenarista Zak Penn, poznat po pričama za većinu ekranizovanih stripova od Hulka, preko Osvetnika do X-Mena, konačno je prelomio. Prihvatio se pisanja scenarija za nastavak ili rimejk (još nije poznato kojoj varijanti se priklonio) filma Matrix. Mada je godinama unazad davao često kontradiktorne izjave o tome hoće li nastavka kultne sage biti ili, nije tajio da mu je oduvek bila želja da oživi Matrix.

Michael B. Jordan u glavnoj ulozi

„Trenutno radim na Matrixu. Pišem scenario, ali više od toga ne mogu vam reći. Matrix je franšiza koju očajnički želim da vratim na veliko platno. Imam osećaj da smo ga premalo gledali. Ostavio je tako snažan uticaj na kinematografiju. Nepravedno je da u eri rimejkova svega i svačega ostanemo uskraćeni za epski fenomen kao što je Matrix”, poručio je nedavno Penn. Scenarista je već godinama u pregovorima sa kompanijom Warner Bros, koja je 2017. najavila da u glavnoj ulozi za nastavak Matrixa vidi veoma aktuelnog Michaela B. Jordana (Crni Panter).

Podataka o tome kada bi novi Matrix trebalo da ugleda svetlo dana, još nema. Za sada, ono što je aktuelno u biskopima jeste još jedan Pannov hit koji nas vodi u virtualnu stvarnost, a to je Ready Player One, čija nas premijera očekuje 29. marta.

Foto: Warner Bros