Snimanje domaće serije i filma, pod radnima nazivom Kralj Petar Prvi u slavu Srbije, u režiji Petra Ristovskog, zaživelo je na bregovima Stare planine. Pejzaži Istočne Srbije dočaraće najteže trenutke srpske vojske i civila tokom prelaska Albanskih masiva, krajem 1915. i početkom 1916. godine. Film i serija snimaju se u produkciji RTS-a i kompanije Zillion.

Film zasnovan na romanu Milovana Vitezovića

Film je zasnovan na motivima romana Milovana VitezovićaČarape kralja Petra”. Priča o čuvenim vunenim čarapama u kojima je kralj umro, inspirisala je našeg glumca i producenta Lazara Ristovskog (u filmu lik Kralja Petara Prvog), da kroz svoju sedmogodišnju pripremu projekta prikaže lik Kralja Petra kao čoveka koji pati za svojom zemljom i koji se preispituje o neophodnosti žrtava nastalim tokom Velikog rata.

„Imamo obavezu da se, na neki način ovim projektom, odužimo svim tim ljudima, i u tom smislu je RTS povukao, čini mi se, pravi potez što je omogućio da se ovaj projekat snima“, istakao je Lazar Ristovski, glumac i producent filma i serije.

Film Kralj Petar Prvi – projekat nacionalne važnosti

Film ima epitet “nacionalno” važnog projekta u koji se uključuju Rusija i Francuska, koje su u tim vremenima imale značajnu ulogu u pružanju nemerljive pomoći Srpskom narodu. Kao saveznik i Grčka je dala svoj doprinos, na Krfu je srpski narod dočekala raširenih ruku.

Planirano je da snimanje traje do jula 2018. godine na lokacijama u Srbiji, Grčkoj i Rusiji.

Foto: Promo

Comments

 1. Milovan Vitezović je 1994. godine izdao i napisao roman . Vitezovićev roman je i objavljen na osam jezika – italijanskom, engleskom, grčkom, ruskom, francuskom, rumunskom, švedskom i esperantu.
  Snimanje “Čarape Kralja Petra” u filmu i TV seriji Lazara Ristovskog treba da bude ove godine. Uz Lazara Ristovskog ili uz Dragoslava Ilića u ulozi Kralja Petra I Karađorđevića treba da igraju: Danica Ristovski u ulozi Makrene Spasojević, Milan Kolak u ulozi Marinka Spasojevića, Marko Baćović u ulozi Nikole Pašića, Tanasije Uzunović u ulozi Vojvode Radomira Putnika, Svetozar Cvetković u ulozi Vojvode Živojina Mišića, Branko Jerinić u ulozi Vojvode Stepe Stepanovića, Nebojša Kundačina u ulozi Vojvode Petra Bojović, Tihomir Stanić u ulozi Jovana Dučića, Radoslav Milenković u ulozi Lazara Pačua, Aleksandar Vučković u ulozi Regenta/Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Marko Todorović u ulozi Princa Đorđa Karađorđevića, Branislav Lečić ili Gojko Baletić u ulozi Kneza Arsena Karađorđevića, Predrag Miletić u ulozi Pukovnika Kneževića, Irfan Mensur u ulozi Ilije Đukanovića, Slobodan Boda Ninković u ulozi Generala Pavla Jurišića Šturma, Petar Benčina u ulozi Dimitrija Tucovića, Vladimir Cvejić u ulozi Vojvode Vojislava Tankosića, Aljoša Vučković u ulozi Kralja Nikole I Petrovića Njegoša, Miodrag Krstović u ulozi Serdara Janka Vukotića, Ivana Mihić u ulozi Princeze Jelene Karađorđević-Romanov, Goran Radaković u ulozi Kneza Pavla Karađorđevića, Dejan Lutkić u ulozi Doktora Svetislava Simonovića, Jugoslava Drašković u ulozi Isidore Sekulić, Ljubomir Bandović u ulozi Cara Nikolaja II Romanova i mnogi drugi. Film i serija trebali bi biti prikazani 2017. godine. Film i serija “Čarape Kralja Petra” biće najgeldaniji u svim regionima.
  Priča o Kralju Petru I Karađorđeviću i Makreni Spasojević koja je tražila svog sina jedinca Marinka u Albaniji. Makrena je zamolila kralja da pronađe njenog sina Marinka da mu preda vunene čarape, koje mu je majka isplela.
  Milovan Vitezović je po ovom romanu, proširujući ga, ispisao scenario za film i seriju od 10 ili 15 epizoda. Snimanje filma i serije trebalo je da počne 2013, 2014 , 2015, 2016 i 2017. godine. Biće snimani u Srbiji, Rusiji, Albaniji, na Krfu, Parizu i Solunu.
  Film i Serija „Čarape Kralja Petra“ po romanu Milovana Vitezovića trebalo bi da počne 2013, 2014, 2015, 2016 i 2017. godine zbog nedostatka novca!
  RTS će 2018. emitovati „Čarape Kralja Petra“ sa Lazarom Ristovskim.
  Ja sam jedva čekao snimanje prve klape filma i serije „Čarape Kralja Petra“ po romanu Milovana Vitezovića u režiji Petra Ristovskog. Sa srećom!
  Čestitam!

Comments are closed.