Či (The Chi), hvaljena serija produkcijske kuće Showtime stiže nam 23. jula na FOX TV. Serija, koju kao autor potpisuje dobitnica nagrade Emmy Lena Waithe (Magistar of None), emitovaće se ponedeljkom od 22.00.

The Chi – radnja serije

Či je priča o odrastanju koja prati grupu Afroamerikanca iz radničke klase, a koji su nastanjeni u nesigurnim južnim predelima Čikaga. Vremenom ih povezuje potreba za druženjem i iskupljenjem.

Serija govori o snazi ljudskog duha i nadi koja nikada ne umire. Glumačku postavu čine Jason Mitchell (Straight Outta Compton), Jacob Latimore (Sleight), Ntare Guma Mbaho Mwine (Queen of Katwe), Alex Hibbert(Moonlight), Yolonda Ross (Treme, The Get Down), Armando Riesco (Bull) i Tiffany Boone (The Following).

Kevin (Hibbert) je dečak koji iza sebe mora ostaviti iluzije iz prošlosti i pokušati da živi normalnim životom. Jason Mitchell je sanjar Brandon koji je zaljubljen u svoju devojku Jerriku (Boone). Emmett (Latimore) je bezbrižni tinejdžer koji će biti primoran da se uozbilji radi svoje majke Jade (Ross), dok je Ronnie (Mwine) skitnica koji se konstantno bori da voli i da bude voljen.

Režiju potpisuje nagrađivani Rick Famuyiwa, koji se proslavio sjajnom krimi-komi-triler-dramom Dope iz 2015.

Foto: FOX