U nedelju 21. oktobra od 20.00 na RTS 1, odmah posle Dnevnika 2, ove jeseni gledaćemo novu seriju Koreni, rađenu po romanu našeg poznatog književnika Dobrice Ćosića.

Bojan Perić: Spremam novu seriju!

Jednu od glavnih rola, Simku Katić,glumi naša glumica Sloboda Mićalović, koja ne krije oduševljenje što će seriju konačno moći da gleda na većem ekranu od kompjuterskog.

Bez korenja mi smo samo ptice. Ne znamo kuda ćemo…

– Nije bilo nimalo jednostavno raditi na ovoj seriji. Pre svega što je reč o adaptaciji teksta književnika kao što je Dobrica Ćosić. Tu se uvek pitate koliko ste dorasli takvom izazovu. Ipak, u njegovim rečima, umesto kočnice i nečega što bi me kreativno blokiralo pronalazila sam pokretačku energiju i motivaciju da ponudim više od onoga što sam pretpostavljala da mogu – poručuje lepa glumica, dodajući da je još jedna od poteškoća prilikom snimanja bila i veoma niska temperatura, budući da su scene rađene tokom zime.

Petar Benčina: Ne znam zašto žene vole Mihaila

– Dobar scenario i dobra podela uloga je pola posla. To je ono što je najvažnije – smatra Sloboda i dodaje da je veoma važno da na Nacionalnom Javnom servisu uvek bude dobrih serija.

– Navikli smo na to kao narod. Bilo da je reč o novim ili o reprizama starih, svi smo mi odrasli uz tu naviku da se nedeljom ili nekim drugim danom veče čeka u krugu porodice i uz neku seriju koju svi zajedno gledamo na RTS. Važno je da se svi vratimo nekim svojim korenima, da pođemo iz svog dvorišta, i probamo da se snađemo na svom ognjištu. Najlakše je zaboraviti korene. Tome nas uči ova serija – smatra Sloboda Mićalović.

Dragan Bjelogrlić: U drugoj sezoni serije „Senke nad Balkanom“ gledamo kneza Pavla i druga Tita

Foto: RTS