U nedelju 21. oktobra od 20.00 na RTS 1, odmah posle Dnevnika 2, ove jeseni gledaćemo novu seriju Koreni, rađenu po romanu našeg poznatog književnika Dobrice Ćosića.

Bojan Perić: Spremam novu seriju!

Jednu od glavnih rola, Simku Katić,glumi naša glumica Sloboda Mićalović, koja ne krije oduševljenje što će seriju konačno moći da gleda na većem ekranu od kompjuterskog.

Bez korenja mi smo samo ptice. Ne znamo kuda ćemo…

– Nije bilo nimalo jednostavno raditi na ovoj seriji. Pre svega što je reč o adaptaciji teksta književnika kao što je Dobrica Ćosić. Tu se uvek pitate koliko ste dorasli takvom izazovu. Ipak, u njegovim rečima, umesto kočnice i nečega što bi me kreativno blokiralo pronalazila sam pokretačku energiju i motivaciju da ponudim više od onoga što sam pretpostavljala da mogu – poručuje lepa glumica, dodajući da je još jedna od poteškoća prilikom snimanja bila i veoma niska temperatura, budući da su scene rađene tokom zime.

Petar Benčina: Ne znam zašto žene vole Mihaila

– Dobar scenario i dobra podela uloga je pola posla. To je ono što je najvažnije – smatra Sloboda i dodaje da je veoma važno da na Nacionalnom Javnom servisu uvek bude dobrih serija.

– Navikli smo na to kao narod. Bilo da je reč o novim ili o reprizama starih, svi smo mi odrasli uz tu naviku da se nedeljom ili nekim drugim danom veče čeka u krugu porodice i uz neku seriju koju svi zajedno gledamo na RTS. Važno je da se svi vratimo nekim svojim korenima, da pođemo iz svog dvorišta, i probamo da se snađemo na svom ognjištu. Najlakše je zaboraviti korene. Tome nas uči ova serija – smatra Sloboda Mićalović.

Dragan Bjelogrlić: U drugoj sezoni serije „Senke nad Balkanom“ gledamo kneza Pavla i druga Tita

Foto: RTS

Comments

  1. Uloge: Žarko Laušević kao Aćim Katić, Igor Đorđević kao Đorđe Katić, Sloboda Mićalović Ćetković kao Simka Katić, Radovan Vujović kao Vukašin Katić, Dara Džokić kao Milunka, Nenad Jezdić kao Tola Dačić, Goran Šušljik kao Nikola, Bojan Žirović kao Mijat, Radoje Čupić kao Andra, Miloš Samolov kao Raka apsandžija, Damjan Čorluka kao Adam Katić, Nebojša Milovanović kao Kapetan, Predrag Pavlović kao Stevan Čađević, Milena Predić kao Kata, Nikola Pantović kao Lević, Miona Marković kao Zora, Bogdan Diklić kao Todor Tošić, Nebojša Dugalić kao Nikola Pašić, Anica Dobra kao Roza, Violeta Pešić kao Bula, Dubravka Kovjanić kao Anđa, Ivan Đorđević kao Luka došljak, Nebojša Vranić kao Ika kafedžija, Predrag Kotur kao Narednik, Aleksandra Balzamović kao Živana, Milica Janevski kao Višnja, Nikola Rakić kao Kaluđer, Siniša Maksimović kao Vasilije, Strahinja Bičanin kao Lazar Čađević, Marko Jeremić kao Kafedžija, Mina Softić kao Olga Tošić, Tomislav Trifunović kao Stariji Prerovac, Ivan Vidosavljević kao Mladi Prerovac, Miodrag Pejković kao Srednji Prerovac, Dragan Marjanović kao Oficir, Mihajlo Nestorović kao Čakaranac, Stefan Đoković kao Tolin deda, Milica Trifunović kao Radmila, Isidora Rajković kao Čakarančeva žena, Ivana Šćepanović kao Katina sestra, Dejan Tončić kao Petar, Stefan Panić kao Rabadžija, Vladan Živković kao Otac Metodije, Milan Kolak kao Vojnik, Dejan Cicmilović kao Predsednik skupštine, Matija Ristić kao Stariji vojnik, Ivana Nikolić kao Ljubica Čađević, Biljana Jocić Savić kao Prodavačica, Aleksandar Mileusnić kao Ministar, Milena Nikolić kao Nikolina žena, Sanja Matejić kao Prerovka, Ivan Tomić kao Poslanik 1, Vladimir Jocović kao Poslanik 2, Marija Milićević kao Udovica, Veroljub Jeftić kao Pandur 1, Nenad Petrović kao Pandur 2, Petar Miletić kao Prodavac, Saša Pilipović kao Gazda, Marija Mladenović kao Cveta, Dušan Pavićević kao Sin Stevo, Danilo Večanski kao Vukašinov sin, Jana Božić kao Vukašinova kći, Andrija Jovanović kao Aleksa, Relja Karanović kao Vukašin Katić 10, Vasilije Milosavljević kao Vukašin Katić 6, Aleksa Božić kao Đorđe Katić 15 i Luka Marčeta kao Đorđe Katić 11.
    Sloboda Mićalović Ćetković je prelepa glumica!

Comments are closed.