Kada je kanal Nacionalna Geografija prvi put startovao sa dokumentarnim serijalom Mars, koji nas sa premijerom druge sezone očekuje već u nedelju 11. novembra od 22.00, svet je bio oduševljen sjajnom kombinacijom neopterećujućeg dokumentarca koji se nije vinuo u nedokučivu imaginaciju naučne fantastike i doze realnosti koja nas je sa tačke sadašnjosti, ipak, povela u budućnost. I to na drugu planetu. Mars.

Ljubav, gubici i preživljavanje – Šta nas očekuje na Marsu?

Upravo zbog toga, gledaoce će oduševiti podatak da će nam druga sezona ponuditi mnogo više baš u pogledu priče o ljubavi, žrtvama i preživljavanju na svemirskom kamičku koji danas doživljavamo negostoljubivim, ali koji bi nam u skoroj budućnosti mogao poslužiti kao drugi dom.

Tako ćemo Mars sada sagledati u sasvim novom svetlu. Olimpus je veći, ljudi mnogo više, a odnosi među njima, kao i sama borba sa planetom dobijaju nove nivoe. Naravno, neke stvari su iste na Marsu i Zemlji, pa ćemo videti da naša planeta nije jedina koju pokreće – novac. Trka za marsovskim prirodnim i rudnim bogatstvima – počinje!

Više nauke, manje fantastike!

Kada je reč o velikim očekivanjima od momenta naučne „fantastičnosti“ na Marsu, ona će i ovog puta biti opipljiva u tragovima. Ipak, na tome se i ne može previše zameriti, budući da cilj ovog serijala nisu putovanja kroz crvotočine i patentiranje warpa, već sagledavanje realnih mogućnosti kolonizacije nama najbliže planete u nekoj skorijoj budućnosti.

Ipak, biće i tu zanimljivosti. Na primer – kako će se naši junaci izboriti sa smrtonosnom marsovskom bakterijom, ali i zemaljskim virusom zvanim “ljubav” koji se u novoj sezoni priprema da bukne poput epidemije među “Marsovcima”.  Sve to, otkrićemo već od nedelje 11. novembra. Odbrojavanje do poletanja na Mars – počinje!

Foto: Promo