Jedna od omiljenih bajki za sve klince i klinceze Ivica i Marica, zahvaljujući produkciji Orion dobija još jednu adaptaciju za veliko platno.

Ivica i Marica – bajka stara vekovima uskoro na velikom platnu!

Iako je priča o brati i sestri koji su zalutali „veštici na gajbu“, te ih je ova „gepekovala“ u rernu, prethodno ih nahranivši svime što bi uvek gladne oči klinaca poželeti mogle, stara je narodna priča koja je svoju prvu pisanu verziju dobila u bajkama Braće Grim 1812. godine.

Nekih sedam decenija kasnije svet je video i prvu operu Ivica i Marica, a 1932. i prvi Diznijev film. Nešto kasnije 1983. Tim Barton upustio se u novu adaptaciju koja nije prošla slavno, jer su postavu od prvod do poslednjeg činili glumci azijskog porekla. Taj film emitovan je samo jednom na Dizni kanalu.

Godine 2007 za mali ekran bajku su priredili i Koreanci, da bismo 2013. godine dobili prvi holivudski blokbaster. Reč je o hororu Ivica i Marica: Lovci na veštice u kom su glavne uloge pripale Jeremyju Renneru i Gemma Arterton

Iza novog filma za koji je produkcija Orion objavila i zvaničan sinopsis, raspodelu uloga, ali i datum početka snimanja, stoji Osgood Perkins koji film režira po scenariju Roba Hayesa.

Ivica i Marica: Lovci na veštice (2013)

Film, barem prema kratkom sinopsisu u kom se navodi da je Marica pošla za bratom Ivicom u šumu po drva, ne sluteći da će se uskoro naći u zagrljaju neviđenog zla, neće odstupati previše od bajke.

Simanja su već počela. Ekipa je trenutno u Dablinu u Irskoj, gde se snimaju prve scene filma u kom će glavne uloge igrati Sophie Lillis (gledali smo je u nastavku IT-a, ali i u HBO seriji Oštri predmeti kao mlađu verziju role koju je u seriji glumila Ammy Adams ) i Sammy Leakey kom će ovo biti vatreno glumačko krštenje.

Ivica i Marica još nemaju datum premijere.

 

Foto: IMDb