U nedelju 2. decembra 2018. godine, na programu RTS 1 od 20.05 časova, gledamo sedmu epizodu igrane dramske serije „Koreni“, nastale prema istoimenom romanu Dobrice Ćosića, za koju je scenario napisao Đorđe Milosavljević a seriju režirao Ivan Živković. Producent serije je Radio-televizja Srbije a izvršni producent „Eye to Eye“ iz Beograda.

Koreni – RTS 1, nedelja 2. decembar od 20.05

Pošto Zora u međuvremenu nije zatrudnela, Đorđe nudi novac za udovicu sa decom, koja će i njemu roditi naslednika. Ipak se poražen vraća u Prerovo, dok Vukašin obaćava svom tastu Tošiću da će se odužuti ministru koji mu je pomogao u oslobađanju Aćima iz zatvora. Đorđe po povratku nastavlja da kinji Simku, koju majka savetuju da Đorđa prevari i tako zatrudni. I sam Đorđe usnuloj Simki u pijanstvu predlaže isto, da bi je malo kasnije probudio i povukao reči za koje misli da ih ona nije ni čula.

Uloge tumače: Žarko Laušević (Aćim Katić), Igor Đorđević (Đorđe Katić), Sloboda Mićalović (Simka), Radovan Vujović (Vukašin), Dara Džokić (Milunka), Nenad Jezdić (Tola), Goran Šušljik (Nikola), Bojan Žirović (Mijat), Radoje Čupić (Andra), Miloš Samolov (Raka apsandžija), Nebojša Milovanović (Kapetan), Milena Predić (Kata), Damjan Čorluka (Adam), Bogdan Diklić (Todor Tošić), Anica Dobra (Roza), Predrag Kotur (Narednik), Dubravka Kovjanić (Anđa), Predrag Pavlović (Nikola Čađević), Ivan Đorđević (Luka Došljak), Miona Marković (Zora), Mihajlo Nestorović (Čakaranac), Mina Sovtić (Olga), Milica Janevski (Višnja), Nebojša Dugalić (Nikola Pašić)… i mnogi drugi.

Foto: RTS

Comments

  1. Uloge: Žarko Laušević kao Aćim Katić, Igor Đorđević kao Đorđe Katić, Sloboda Mićalović Ćetković kao Simka Katić, Radovan Vujović kao Vukašin Katić, Dara Džokić kao Milunka, Nenad Jezdić kao Tola Dačić, Goran Šušljik kao Nikola, Bojan Žirović kao Mijat, Radoje Čupić kao Andra, Miloš Samolov kao Raka apsandžija, Damjan Čorluka kao Adam Katić, Nebojša Milovanović kao Kapetan, Predrag Pavlović kao Stevan Čađević, Milena Predić kao Kata, Nikola Pantović kao Lević, Miona Marković kao Zora, Bogdan Diklić kao Todor Tošić, Nebojša Dugalić kao Nikola Pašić, Anica Dobra kao Roza, Violeta Pešić kao Bula, Dubravka Kovjanić kao Anđa, Ivan Đorđević kao Luka došljak, Nebojša Vranić kao Ika kafedžija, Predrag Kotur kao Narednik, Aleksandra Balzamović kao Živana, Milica Janevski kao Višnja, Nikola Rakić kao Kaluđer, Siniša Maksimović kao Vasilije, Strahinja Bičanin kao Lazar Čađević, Marko Jeremić kao Kafedžija, Mina Softić kao Olga Tošić, Tomislav Trifunović kao Stariji Prerovac, Ivan Vidosavljević kao Mladi Prerovac, Miodrag Pejković kao Srednji Prerovac, Dragan Marjanović kao Oficir, Mihajlo Nestorović kao Čakaranac, Stefan Đoković kao Tolin deda, Milica Trifunović kao Radmila, Isidora Rajković kao Čakarančeva žena, Ivana Šćepanović kao Katina sestra, Dejan Tončić kao Petar, Stefan Panić kao Rabadžija, Vladan Živković kao Otac Metodije, Milan Kolak kao Vojnik, Dejan Cicmilović kao Predsednik skupštine, Matija Ristić kao Stariji vojnik, Ivana Nikolić kao Ljubica Čađević, Biljana Jocić Savić kao Prodavačica, Aleksandar Mileusnić kao Ministar, Milena Nikolić kao Nikolina žena, Sanja Matejić kao Prerovka, Ivan Tomić kao Poslanik 1, Vladimir Jocović kao Poslanik 2, Marija Milićević kao Udovica, Veroljub Jeftić kao Pandur 1, Nenad Petrović kao Pandur 2, Petar Miletić kao Prodavac, Saša Pilipović kao Gazda, Marija Mladenović kao Cveta, Dušan Pavićević kao Sin Stevo, Danilo Večanski kao Vukašinov sin, Jana Božić kao Vukašinova kći, Andrija Jovanović kao Aleksa, Relja Karanović kao Vukašin Katić 10, Vasilije Milosavljević kao Vukašin Katić 6, Aleksa Božić kao Đorđe Katić 15 i Luka Marčeta kao Đorđe Katić 11.
    TV Serija „Koreni“ po romanu Dobrice Ćosića bila je super!

Comments are closed.