Nakon velike premijere u Beogradu u sredu, 5. decembra (Kombank dvorana, Sava centar i Cineplexx Ušće), filmsko-istorijski spektakl “Kralj Petar Prvi“ tokom decembra će biti prikazan u svim većim gradovima u Srbiji.

Sve spremno za veliku premijeru!

Već 6. decembra film će biti prikazan pred novosadskom publikom, a 7. decebra i publika u Nišu će imati priliku da pogleda film. Ekipa filma će se zatim pokloniti publici u Kragujevcu, Kruševcu, Vrnjačkoj banji, Kraljevu…

Film o podvizima srpske vojske u Prvom svetskom ratu koje je predvodio omiljeni srpski kralj Petar Prvi Karađorđević sniman je prema motivima romana „Čarape kralja Petra“ Milovana Vitezovića.

Glumačku ekipu pored Lazara Ristovskog, koga ćemo gledati u glavnoj ulozi kralja Petra Prvog, čine i mladi Milan Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića, glavnu žensku ulogu tumači Danica Ristovski u liku Makrene Spasojević, Aleksandar Vučković tumači lik mladog regenta Aleksandra, dečak Ivan Vujić igra Momčila Gavrića, najmlađeg oficira u Prvom svetskom ratu…

 

Foto: Promo

Comments

 1. Milovan Vitezović je 1994. godine izdao i napisao roman. Vitezovićev roman je objavljen na osam jezika-italijanskom, engleskom, grčkom, ruskom, francuskom, rumunskom, švedskom i esperatu.
  Uloge: Lazar Ristovski kao Kralj Petar I Karađorđević, Milan Kolak kao Marinko Spasojević, Ivan Vujić kao Momčilo Gavrić, Radovan Vujović kao Života Radojčić, Danica Ristovski kao Makrena Spasojević, Aleksandar Vučković kao Kralj Aleksandar I Karađorđević, Marko Todorović kao Princ Đorđe Karađorđević, Marko Baćović kao Nikola Pašić, Tanasije Uzunović kao Vojvoda Radomir Putnik, Branko Jerinić kao Vojvoda Stepa Stepanović, Svetozar Cvetković kao Vojvoda Živojin Mišić, Nebojša Kundačina kao Vojvoda Petar Bojović, Ljubiša Savanović kao Pukovnik Dragutin Dimitrijević Apis, Radoje Čupić kao General Pavle Jurišić Štrum, Pavle Jerinić kao Kapetan Milivoje Savić, Dragan Marjanović kao Pukovnik Milivoje Stojanović Brka, Nebojša Vranić kao Doktor Svetislav Simonović, Ivan Marković kao Zdravko Vulović, posilni Kralja Petra I Karađorđevića, Miljan Prljeta kao Sreten, Ratko Ignjatov kao Pobožni vojnik, Jovana Jelovac Čavrnić kao Služavka i mnogi drugi.
  Priča o Kralju Petru I Karađorđeviću i Makreni Spasojević koja je tražila svog sina jedinca Marinka u Albaniji. Makrena je zamolila kralja da pronađe svog sina Marinka da mu preda vunene čarape, koje mu je majka isplela.
  Milovan Vitezović je po ovom romanu, proširujući ga, ispisao scenario za film i seriju od 10. epizoda.
  RTS će 2019. godine emitovati seriju o Kralju Petru I Karađorđeviću sa Lazarom Ristovskim.
  Projekat filma i serije „Kralj Petar Prvi“ je zasnovan na motivima Milovana Vitezovića „Čarape Kralja Petra“ u Zilion Film Lazara Ristovskog i u režiji njegovog sina Petra Ristovskog premijerno je prikazan prekjuče u Sava Centru i u Kombank Areni.
  Premijera filma „Kralj Petar Prvi“ u produkciji Zilion Film Lazara Ristovskog i u režiji Petra Ristovskog bila je super!
  Svaka čast! Neka ti je sa srećom Care Lazo legendo!
  Film o Kralju Petru I Karađorđeviću je za mene bio super!
  U filmu, pored lika Kralja Petra I Karađorđevića i njegovih sinova Kralja Aleksandra I Karađorđevića i Princa Đorđa Karađorđevića koje tumače Lazar Ristovski, Aleksandar Vučković, Marko Todorović, pojavljuju se Nikola Pašić koga tumači Marko Baćović, Vojvoda Radomir Putnik koga tumači Tanasije Uzunović, Vojvoda Stepa Stepanović koga tumači Branko Jerinić, Vojvoda Živojin Mišić koga tumači Svetozar Cvetković, Vojvoda Petar Bojović koga tumači Nebojša Kundačina, General Pavle Jurišić Štrum koga tumači Radoje Čupić, Pukovnik Dragutin Dimitrijević Apis koga tumači Ljubiša Savanović, Pukovnik Milivoje Stojanović Brka koga tumači Dragan Marjanović i Momčilo Gavrić koga tumači Ivan Vujić. Oni su najveći srpski junaci i srpski rodoljubi koji su se borili i dali život za slobodu otadžbine Srbije u Prvom svetskom ratu.
  Neka im je večna slava i hvala!
  ŽIVEO KRALJ! ŽIVELA PRAVOSLAVNA KRALJEVINA SRBIJA!
  Bez Kralja ne valja!
  Lazar Ristovski je naš glumac, mene nikada nije razočarao, on je rekao da je to njegova poslednja uloga, on ima 66. godina i rekao je da moraju da dođu novi mladi glumci. Lazar Ristovski je pripremio film i seriju o Kralju Petru I Karađorđeviću pre 7. godina i to je njegova kruna i kraj njegove karijere.

Comments are closed.