Goran (38) i Marina (38) Alempijević iz Lučana, upoznali su se još kao srednjoškolci. On je živeo sa majkom i sestrom, nekoliko kilometara od Lučana, u neuslovnoj seoskoj kući. Marina je odrasla u hraniteljskoj porodici. Oboje su oduvek želeli da imaju veliku porodicu, sa mnogo dece.

S Tamarom u akciji – u Lučanima!

Po završetku srednje škole, zaposlili su se u državnoj firmi i stekli uslove da podignu kredit za stan u Lučanima, čime bi obezbedili mnogo bolje uslove za život i stvaranje porodice. Međutim, njihov prvi sin Filip (11) rođen je sa smetnjama u razvoju i ispostavilo se da mu seoski uslovi života mnogo više prijaju. Zato je Goran Alempijević od ušteđevine kupio plac u selu Dljin iznad Lučana, napušteno i potpuno zaraslo imanje, sa kućom bez kupatila…

Uložio je mnogo vremena i truda da bi uspeo da sredi zapušteni plac, napravio je čak i tor za životinje, uredio deo dvorišta posebno za decu. Kada su uvideli da je njihovom prvom detetu zdravlje mnogo bolje tokom života na selu, Goran i Marina su se ohrabrili da ostvare svoju želju za velikom porodicom i izrodili su još četvoro dece- tri devojčice i dečaka…

Tamarina ekipa je ovoga puta najviše pomogla vrednom Goranu da sredi svoju staru kuću u građevinskom smislu. Napravili su im kanalizaciju, stavili oluke, ogradu i potpuno renovirali unutrašnjost kuće.

Tokom boravka na teritoriji opštine Lučani, Tamara je posetila sela Guču i Goračiće i zabeležila sve ono čime se Dragačevci ponose.

A čuveni trubač Dejan Petrović, kao verni pratilac i ljubitelj emisije “S Tamarom u akciji“ je, podstaknut Goranovom pričom i životnom borbom- sa prijateljima skupio novac i Alempijevićima kupio dodatne poklone! Priredio im je i iznenađenje, koje je ovoj porodici omogućilo da znatno prošire svoje gazdinstvo.

Novu, desetu epizodu šeste sezone TV serijala i humanitarnog projekta „ S Tamarom u akciji“ gledajte u petak, 7. decembra u 21 sat na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije.

Foto: Promo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *