Film prati komplikovani put mladog, talentovanog i problematičnog igrača Zlatana Ibrahimovića do velike zvezde internacionalnog fudbala. (Den unge Zlatan, 2015)

Odlučujuće godine švedskog fudbalera predstavljene su kroz retke arhivske snimke u kojima mladi Zlatan otvoreno govori o svom životu i o izazovima u njemu.

Film ga pažljivo prati od debija u timu FK Malme 1999, kroz konfliktne godine u Ajaksu iz Amsterdama pa sve do njegovog konačnog proboja sa Juventusom 2005 godine.

Talentovani mladić živi pod konstantnim pritiskom: od saigrača u Malmeu koji misle da je previše egoističan i da igra samo za sebe, od strogih menadžera Ajaksa koji ga stavljaju na klupu gde on gubi samopuzdanje i od svog oca, koji osamnaestogodišnjem Zlatanu kaže: „Ti nisi ništa. Ti nisi ništa posebno dok ne uspeš na internacionalnom nivou.“

Tokom čitavog svog putovanja, Zlatan ostaje veran sebi. Kada je konačno uspeo u Italiji, on je takođe postao mnogo zatvoreniji.

Velika fudbalska zvezda Zlatan Ibrahimović je enigma, ali u ovoj priči kroz njegove formativne godine on nam daje uvid u to ko je on zaista, makar samo na trenutak.

Režija: Fredrik i Markus Gerten

Foto: Promo