Gruja donosi onesvešćenu Maru u bolnicu. Pitanje je da li će ona izgubiti bebu. Maša i Gvozden odlaze kod njegovog oca, starog bajkera koji je nekada pripadao čuvenoj 63. Padobranskoj brigadi. Dvoje kadeta se sve više zbližavaju.

Konačno zajedno kod kuće, Nadica i Džale se opuštaju. On predloži da porade na drugom detetu. U toj nameri ih osujeti zvono na vratima! Ovoga puta to nije Desimir, već zabrinuta Džaletova majka.

Bugi se budi u Rijinom krevetu, posle ljubavne noći. Tužan je zbog njenog bliskog odlaska. Odlazeći od nje, na obali ugleda majora Savića koji u potpunosti razume situaciju.

Vojna akademija – 49. epizoda

Između pukovnika Panića i majora Markovića dolazi do sukoba. Panić mu, kao nadređeni, naređuje da više ne maltretira njegove kadete. Saznajemo da su njih dvojica zajedno bili na Kosovu u vreme NATO agresije.

Glumac je završio sa snimanjem filma, i dolazi u Zimčetovu kancelariju da se oprosti od nje. Tom prilikom se tako teatralno ponaša, da zasmeje Zimče do suza.

Na železničkoj stanici Rija i njen mali sin Miloš čekaju da se ukrcaju na voz za Nemačku. Iznenadiće ih neočekivana pojava Bugija.
Osvanuo je dan pred veliku vežbu! Održava se sastanak na visokom nivou. Pred sam početak vežbe, kadeti dobijaju koverte u kojima su neposredne instrukcije i podela zadataka. Morača je određen da u sklopu vežbe bude „komandant bataljona“.

 

Foto: promo