Decenija najpopularnije zombi apokalipse na svetu je za nama, a kako smo to saznali ove godine, još jedna je – pred nama. Osma, a zatim i deveta sezona FOX serijala The Walking Dead ove godine donela nam je mnoge šokove. Tendencija “bežanja” od stripa se nastavlja, ali neke dobre naznake mogle su se naslutiti u najnovijim epizodama koje potpisuje veliki strip fan – Anđela Kang.

Smrt Karla Grajmsa, a potom i Rikov odlazak, dokazali su nam da producenti nemaju straha od ekstremnih rešenja. Koliko su ti izbori mudra, ostavljamo na procenu gledaocima i ljubiteljima čuvene TV sage. Na nama je da vam predstavimo neke novine, a najzanimljivija je, svakako, tek pristigli tizer za nastavak serijala koji je trenutno na pauzi.

Nove epizode će se nastaviti u februaru, a gledaoci su već zadovoljni poslom koji je uradila nova kreatorka radnje serije Anđela Kang.

Pred kraj prvog dela videli smo kako varvarske trupe ubijaju još jednog lika – Isusa, i time nam na jedan baš „lep“ način najavili nove zlikovce koji prete da budu gori od Nigana.

Reč je o takozvanim Šaptačima, a u najnovijem tizeru za predstojeće epizode imamo priliku priliku da vidimo Alfu (Samanta Morton), vođu ove poremećene grupe.

Kratko nam se prikazuje njena obrijana glava i potom trenutak kada ovu grotesknu masku navlači na lice i gleda pravo u kameru.

I kao da to nije bilo dovoljno jezivo, u pozadini se čuje „dečija“ pesma: ‘Šapući, šapući, da ne mogu da nas čuju“.

Foto: FOX