Prvi mesec 2019. godine u bioskopima biće, pre svega, posvećen mališanima i odraslima koji su u duši ostali dete. Uz nekoliko dobrih crtaća, dugo očekivani mjuzikl “Povratak Meri Popins” svakako je film koji ne biste smeli da propustite. Ovog puta u ulozi neobične dadilje našla se Emili Blant, koja se, ako je suditi prema prvim reakcijama publike i kritike, odlično snašla u cipelama Džuli Endrjus. Hoće li uspeti svojim magičnim kišobranom i ovdašnju publiku da povede u svet mašte, uspešno kao i njena prethodnica, videćemo već od 24. januara.

POVRATAK MERI POPINS (24. JANUAR)

Originalni naslov: Mary Poppins Returns

Dužina trajanja filma: 130 min

Žanr: muzički, porodični, fantazija

Glumci: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Meryl Streep, Ben Wishaw

Režiser: Rob Marshall

Kada se izgubite, dobro zapamtite čarolija se uvek vraća. U depresivnoj eri Londona, sada odrasle Džejn i Majkl Benks, zajedno sa troje Majklove dece, posetiće zagonetna Meri Popins koju prati određeni lični gubitak. Zahvaljujući svojim jedinstvenim, magičnim veštinama i uz pomoć njenog prijatelja Džeka, pomoći će ovoj porodici da ponovo otkriju radost koja se izgubila u njihovim životima.

GLAS (17. JANUAR)

Originalni naslov: Glass

Žanr: horor, naučnafantastika, triler

Glumci: Bruce Willis, James McAvoy, Samuel L. Jackson, Sarah Paulson, Anya TaylorJoy

Režiser: M. Night Shyamalan

Iz filma “Nesalomiv”, Brus Vilis se vraća kao Dejvid Dan kao i Semjuel L. Džekson kao Elajdža Prajs, poznatiji po svom pseudonimu gospodin Glas. Njima se priključuju iz filma “Podeljen” Džejms Makavoj, reprizirajući svoju ulogu Kevina Vendela Kramba i sve mnogobrojne ličnosti sa kojima živi i Anja Tejlor-Džoj kao lik Kejsi Kuk, jedini zarobljenik koji je preživeo susret sa Zveri. Nadovezujući se na priču s kraja filma “Podeljen”, Glas pronalazi Dana u potrazi za Krambovom nadljudskom verzijom Zveri, u seriji burnih susreta, dok Prajs prvobitno tajnovito prisutan prerasta u organizatora sukoba koji čuva tajne pogubne za obojicu.

KO SE BOJI VUKA JOŠ (31. JANUAR)

Originalni naslov: Volki i ovtsy. Beeezumnoe prevrashchenie

Dužina trajanja filma: 93 min

Žanr: animirani, avantura, komedija

Režiser: Andrey Galat, Maxim Volkov

U magičnoj dalekoj zemlji, u živopisnom malom selu smeštenom između zelenih livada i brda živi stado bezbrižnih ovaca. Njihov pastirski i život bez stresa prekinut je kada čopor vukova odluči da sagradi logor u neposrednoj blizini. U skladu sa tradicijom vođa Magra koji odlazi u penziju objavljuje da njegov naslednik mora da dokaže svoje pravo tako što će savladati njegove rivale. Kada snažni Ragear dođe, jedini dovoljno hrabar vuk koji mu se usudi suprotstaviti je Grey, omiljeni vuk čopora, ali pomalo glup. Kako bi postao vođa i zadobio ljubav Biance, Grey odlazi u šumu, gdje otkriva ciganski kamp zečeva. Tamo mu vračara Mami daje „transmutacioni napitak”. Grey popije napitak i vrati se natrag u čopor vukova, ali po dolasku saznaje da je pretvoren u…ovna!

SADKO – AVANTURA POD MOREM (24. JANUAR)

Originalni naslov: Sadko

Dužina trajanja filma: 88 min

Glumci: Jelena Gavrilović, Dušica Novaković, Nikola Šurbanović, Marko Marković, Milan Antonić

Režiser: Dušica Novaković

“Sadko” je fantastični pustolovni animirani film, inspirisan ruskom tradicionalnom bajkom i pesmom. Priča prati mladog muzičara iz drevnog grada Novgoroda koji će krenuti u potragu za srećom. Put će ga dovesti u čaroban svet na dnu okeana u kojem će naći pravu ljubav. Da bi je osvojio moraće da se bori protiv podvodne veštice Barakude.

MARIJA STJUART KRALJICA ŠKOTSKE (31. JANUAR)

Originalni naslov: Mary Queen of Scots

Dužina trajanja filma:125 min

Žanr: drama

Glumci: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, MariaVictoria Dragus, David Tennant

Režiser: Josie Rourke

Film “Marija Stjuart kraljica Škotske” istražuje turbulentan život harizmatične Marije Stjuart. Nakon što je sa 16 godina postala kraljica Francuske a sa 18 udovica, Marija odbija pritisak da se ponovo uda. Umesto udaje, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada. Međutim Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I. Obe mlade kraljice vide jedna drugu u strahu i slabosti. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svetu u kom dominiraju muškarci, njih dve će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti. Odlučna da bude vladar a ne samo figura, Marija se poziva na pravo da zauzme engleski tron, preteći Elizabetinom suverenitetu. Izdaja, pobuna i zavera ugrožavaju oba prestola i menjaju tok istorije.

TAKSI BLUZ (17. JANUAR)

Originalni naslov: Taksi bluz

Dužina trajanja filma: 95 min

Žanr: komedija

Glumci: Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Djuričko, Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Boris Komnenić, Nikola Pejaković

Režiser: Miroslav Stamatov

“Taksi Bluz” je romantična komedija. Istovremeno to je šarmantni i uzbudljivi „road movie”.

Glavni junak ove priče je Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos kada se u njegova kola ušunja dečak Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju tokom jedne noći će iznedriti gomilu suludih situacija koje će se smenjivati zajedno sa mnoštvom likova koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije.

 

Foto Promo