Druga sezona naučno-fantastične komedije Orvil doploviće na naše TV nebo 28. februara, a luka u koju će se usidriti biće, naravno, kanal FOX. Iako najveće počasti i zasluge, kada je reč o brodovima, plovećim ili letećim, kako god, uvek idu kapetanu, mi smo odlučili da ovog puta napravimo presedan i pravo prvenstva damo junaku koji je za kormilom ove svemirske lađe. A to je upravo glumac Skot Grajms, čiji lik u pomenutoj seriji, poručnik Gordon Maloj, taj najbolji pilot u celom svemiru, već drugu sezonu Orvil bezbedno vodi iz avanture u avanturu. U ekskluzivnom intervjuu za TV Novosti glumac otkriva nam koliko je to težak zadatak.
– Istina je da celog života maštam o tome da pilotiram, iako mi je za 47 godina života letenje Orvilom jediono pilotsko iskustvo. Imam veliko strahopoštovanje prema tom pozivu, i koliko god da me oduševljava, istovremeno me i užasava – poručuje Grajms, koji nam je ovom prilikom otkrio i kako izgleda upravljati svemirskim brodom.

Sami smo se obučili da pilotiramo ORVILOM

– Otkako smo počeli da radimo na ovoj seriji, jedina stvar o kojoj nam nikada nisu ni reč rekli, niti su nam objasnili, jeste to šta bi trebalo da radimo za našim pilotskim konzolama. Mi ne znamo kako one funkcionišu. U potpunosti su nam prepustili da se sami snađemo sa tim, jer, činjenica je, u stvarnosti ne postoji svemirski brod poput Orvila, tako da niko i ne zna kako bi njime trebalo upravljati. Pred nama su samo ravni paneli, nemamo čak ni dugmiće koje bismo mogli da pritiskamo. Izveštili smo se do maksimuma u tome da lažiramo sve što radimo za kontrolnom pločom. Sad smo već čarobnjaci letenja (smeh). Mislim da bih sutra ujutru mogao da pilotiram tim brodom u stvarnosti, jer sam sam izmislio sve komande. Ovde mi je kočenje, ovo dugme mi je za kvantno ubrzanje… nije ni čudo da je Gordon najbolji pilot u svemiru, kada je, u stvari, sam izmislio kako se leti svemirskim brodom. Tako da sam i ja uz njega postao pravi pilot (smeh).

Kada je “Orvil” startovao prošle godine, čini se da je u publici vladala zabuna oko toga šta tačno gledaju. Da li je reč o naučnoj fantastici, komediji ili parodiji. Kako su glumci doživeli seriju u početku?


– Teško je opisati atmosferu koja je vladala tih prvih snimajućih dana. Nije tu bilo reči samo o konfuziji među glumcima. Isto je osećao i Set Mekfarlen dok je priču postavljao na noge. U svakom trenutku smo znali šta je to što snimamo. Tu nije bilo zabune. Samo nam nije bilo jasno hoće li to “upaliti”. Svakodnevno smo razgovarali o tome koliko komedije zaista želimo, pogotovo kada je reč o mom liku Gordonu, jer je on, na neki način dežurno spadalo. Hteli smo da nas publika s jedne strane doživi ozbiljno, a sa druge da napravimo potpuno drugačiju seriju. Dakle, nismo bili u konfuziji, ali smo se nadali da će publika uspeti da prepozna šta želimo da postignemo.

Šta vam se čini, jeste li u tome uspeli?

– Negde, sredinom prošle godine postalo nam je jasno da jesmo. Kada smo već počeli da radimo na nekim scenama za sledeću sezonu, priča se znatno uozbiljila, naročito u pogledu nauke i avantura. Suptilno smo sveli ovaj klovnovski deo na neki normalan nivo. Naravno, i dalje je veoma zabavno, ali kako sad već imamo neku svoju publiku, želeli smo da ih osim dobrim humorom počastimo i sa zanimljivim pričama. Scenario će biti mnogo ozbiljniji, a karikiranje ćemo ostaviti za drugi plan. Ne bi trebalo mnogo da otkrivam o tome šta ćemo gledati, ali, bavićemo se ozbiljnije nekim političkim i religioznim temama. Sasvim nam je jasno šta želimo od serije u nastavku.

Da li je istina da ste veliki ljubitelj “Ratova zvezda”, a da niste baš neki pristalica “Zvezdanih staza”? Kako ste se pomirili sa činjenicom da “Orvil” više naginje ovom drugom kultnom serijalu?

– Tako je. Obožavam “Ratove zvezda”. Čak i kada se DŽordž Lukas pre 15 godina pojavio sa nastavcima koji su razbesneli fanove, stao sam im u odbranu, jer smatram da je to fantastičan filmski serijal. A kada je reč o “Zvezdanim stazama”, istina je da sam ja u stvari ljubitelj filmova te franšize, ali nisam pogledao nijednu celu epizodu bilo koje od serija koje su se emitovale uporedo sa filmovima. I smatram da je to dobro kada je reč o “Orvilu”, jer sam tako uspeo negde da sagradim svoje viđenje o Mekfarlanovoj seriji. Nisam imitirao “Zvezdane staze”. Otkriću vam da sam čak i snimio jednu epizodu serije “Zvezdane staze: Sledeća generacija”. Međutim, kada je sve završeno, javili su mi da je epizoda bila predugačka i da su me isekli. Pitali su me da li, ipak, želim da budem potpisan u ođavnoj špici. Rekao sam im da se to podrazumeva, tako da ako pažljivo pogledate neku od tih odjava, videćete i moje ime i prezime na kraju, ali mene nećete naći u seriji (smeh).

Hoćemo li se u drugoj sezoni malo više družiti sa vašim likom?

– Imao sam sreću da me je publika zavolela prošle godine. Na neki način, moj lik je poput džokera u kartama. Mogu da se snađem i nađem u svakoj situaciji. Mogu da pilotiram šatlom, prošetam po planeti, upravljam “Orvilom”, šta god da mi daju, ja to radim. Zbog toga će Gordona biti mnogo više ove godine. Moj odnos sa Edom će se, takođe, još više produbiti, postaćemo još veći prijatelji. Tako da možete svašta očekivati od nas u novim epizodama.

Kada biste dobili priliku da odletite na neku planetu koja nam je poznata, čemu biste se najviše radovali, a od čega biste se uplašili?

– Hajde da kažemo da bi ta planeta sigurno bio Mars, jer nekako, njega najlakše vizuelizujemo, zahvaljujući brojnim filmovima koje smo gledali. Mars me, recimo, mnogo podseća na Zemlju. NJegov pejzaž deluje kao jezivo popodne u Arizoni. Najviše bi me uplašilo sve ono što se Metu Dejmonu izdešavalo u filmu “Marsovac”. Užasava me ideja da bi mogli da me ostave samog na toj zabiti od planete, jer sasvim je jasno – izmet koristiš za uzgajanje hrane. To je za mene veliko NE. Ipak, voleo bih da odem na Mars, jer smatram da ćemo jednog dana, svakako, živeti na njemu, zar ne?

Serije poput “Igre prestola” su mi dosadne

Da li spadate u grupu zavisnika od TV serija? Koje su vam omiljene?

– Obožavam da gledam emisije o kuvanju. Gordon Remzi mi je omiljeni kuvar na svetu. Najbolji je. Gledao bih ga i kako vozi bicikl. Uopšte mi nije važno šta radi u svojoj emisiji. On je legenda. Gledam sve njegove emisije. Iskreno, nikada nisam gledao “Igru prestola”, a svi pokušavaju da me “navuku”. Činjenica je da uopšte ne volim taj tip serija. Više volim neke rijaliti projekte, kao što su recimo kulinarski, ili, čak emisije gde neko ima zadatak da izgradi kuću, da uradi nešto praktično. Igrane serije su mi dosadne. Naravno sve osim Orvila (smeh).

 

Foto Promo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *