Connect with us

FILM

BALKANSKA MEĐA – premijera 19. marta u Beogradu i Moskvi!

Film „Balkanska međa“, koji je inspirisan ruskim zauzimanjem aerodroma „Slatina“ u Prištini 12. juna 1999. godine, premijerno će biti prikazan 19. marta, istovremeno u Beogradu i Moskvi. U bioskope stiže dva dana kasnije. Ova akciona drama inspirisana istinitim događajem, po mišljenju glumca i koproducenta filma, Miloša Bikovića, je više naša priča no ruska, ali oni […]

Published

on

Film „Balkanska međa“, koji je inspirisan ruskim zauzimanjem aerodroma „Slatina“ u Prištini 12. juna 1999. godine, premijerno će biti prikazan 19. marta, istovremeno u Beogradu i Moskvi. U bioskope stiže dva dana kasnije.

Ova akciona drama inspirisana istinitim događajem, po mišljenju glumca i koproducenta filma, Miloša Bikovića, je više naša priča no ruska, ali oni su prvi odlučili da o tome naprave film i imali su mogućnosti da to učine.

„No, ono što je zaista važno, je da će o ovim događajima saznati ljudi u celom svetu, jer na krilima te velike ruske produkcije koja je zaista uložila mnogo sredstava da se ovakva filmska priča ispriča i Srbija će dobiti jednu mogućnost, jednu platformu da ispriča o tim događajima na Balkanu iz jednog drugačijeg ugla i na drugačiji način od onoga kako je to na Zapadu prikazivano u poslednjih 20 godina“, naglašava Biković.

Film Balkanska međa je inspirisan istinitim događajem koji je autorima poslužio kao okosnica oko koje su ispletena dramatične i tragične priče junaka.

„U filmu ne treba tražiti neku istorijsku verodostojnost, iako je sve to tako i moglo da bude. Mi smo uzeli elemente tog istorijskog trenutka i njih smo sublimisali u jednu tačku. Dakle, to su sve neke stvari koje su se dešavale, ali ne na taj način, ne na tom mestu, ne u to vreme, ali se jesu desile“, objašnjava poznati glumac.

Partner u produkciji filma Balkanska međa je američka kompanija „20. vek Foks“, a distributer za svetska prava je „Amadeus“ iz Londona, tako da je realno očekivati dobru prodaju i distribuciju u svetu.

„U Rusiji očekujemo jako dobar prijem jer imamo podršku i federalnih kanala i najjačih distributera, tako da mislim da ovaj film ima jako dobre perspektive, pogotovo zato što je jedan vizuelni spektakl proizveden po svetskim standardima“, zaključuje glavni glumac i koproducent filma, Miloš Biković.

Foto Promo


Continue Reading
Advertisement