Connect with us

TV

Nova tinejdž serija GRUPA -ove jeseni na RTS!

„Grupa“ je naziv nove serija koja se upravo snima u Beogradu, a uskoro nam stiže na RTS. Reč je o ambiciozno zamišljenoj seriji u kojoj se prepliću žanrovi i društvene grupe, ali su u sreditšu priče mladi i to tinejdžeri. Uz poznate glumce, „Grupa“ će predstaviti nova lica, a autori kažu cilj im je visok […]

Published

on

„Grupa“ je naziv nove serija koja se upravo snima u Beogradu, a uskoro nam stiže na RTS. Reč je o ambiciozno zamišljenoj seriji u kojoj se prepliću žanrovi i društvene grupe, ali su u sreditšu priče mladi i to tinejdžeri. Uz poznate glumce, „Grupa“ će predstaviti nova lica, a autori kažu cilj im je visok – da budu novi „Sivi dom“.

Kako se izboriti u surovom svetu, kada si mlad i na životnoj prekretnici – ovo pitanje postavlja nova RTS-ova serija Grupa.

„Kao što serija kaže, priča je o suprotsavljanju grupa i borbe klanova, mafije, policije i mafije i klinci koji su kolateralna šteta“, kaže rediteljka Jelena Gavrilović.

Kreatori serije su Uroš Tomić i Dragan Đurković, koji su, kako bi što verodostojnije oslikali priču i vreme, okupili scenariste i reditelje različitih generacija.

Scenario za Grupu su razvili Katarina Mitrović, Dunja Matić, Strahinja Madžarević, Mirjana Novaković, Đorđe Milosavljević i Gvozden Đurić. Režiju potpisuju Jelena Gavrilović, Ivan Stefanović, Nemanja Ćeranić, Slobodanka Radun.

Reditelj Uroš Tomić kaže da dugo nismo imali tinejdžersku seriju, odnosno tinejdž dramu.

Glumac Vojin Ćetković objašnjava da se obrađuje jedan rasprostranjeni fenomen u našoj zemlji, kao što je droga među maloletnicima i u školama.

On tumači lik iskusnog inspektora koji se bavi dečjom narkomanijom i ne preza ni od čega. Glavni lik je Gagi, inspektor kome je ugrožena reputacija, a privatan život nesređen.

„Ovde je reč o tipu koji zalazi u druge resore. Pokušava da promeni svet, ali videćemo da li će to da uspe“, kaže glumac Igor Benčina.

Uz proverena imena, serija će predstaviti novu generaciju glumaca i naturščike. Autori očekuju da Grupa skrene pažnju na to koliko je porodica danas važna, ali i da, u maniru najboljih krimi-serija, privuče široki krug gledalaca koji će posle svake epizode da postave pitanje – „Ko je to uradio?“.

Foto Promo


Continue Reading
Advertisement