Connect with us

NE PROPUSTITE

Krpar, krojač, soldat, špijun – 20. aprila od 22.00 na FOX Movies!

Krpar, krojač, soldat, špijun britanski je film iz 2011. u režiji Tomasa Alfredsona baziran na istoimenom romanu Džona Le Karea. (Tinker Tailor Soldier Spy , 2011) Film je osvojio brojne nagrade, a bio je nominovan i za tri Oskara, uključujući i nominaciju Garija Oldmana u kategoriji Najbolji glumac u glavnoj ulozi. Radnja filma smeštena je […]

Published

on

Krpar, krojač, soldat, špijun britanski je film iz 2011. u režiji Tomasa Alfredsona baziran na istoimenom romanu Džona Le Karea. (Tinker Tailor Soldier Spy , 2011)

Film je osvojio brojne nagrade, a bio je nominovan i za tri Oskara, uključujući i nominaciju Garija Oldmana u kategoriji Najbolji glumac u glavnoj ulozi.

Radnja filma smeštena je u vreme Hladnog rata kada je veteran špijunaže Džon Smajli primoran da se povuče iz penzije kako bi pronašao sovjetskog agenta, krticu u britanskoj obaveštajnoj službi MI6.

Švedski reditelj Alfredson opravdao je sva očekivanja, čak je i sam Le Kare je imao reči hvale za ekipu pa je pristao da se na kratko pojavi u filmu, u sceni božićne zabave.

Uloge: Gari Oldman, Kolin Fert, Tom Hardi, Mark Strong, Kiran Hajnds, Benedikt Kamberbač…
Režija: Tomas Alfredson

Foto FOX, IMDb

Continue Reading
Advertisement