Connect with us

NE PROPUSTITE

Maj – mesec insekata na Viasat Nature!

Viasat Nature od srede 1. maja u 21:05, svakog radnog dana prikazuje dokumentarni specijal Noćne more iz prirode. Ovomesečna tema nije za osetljive! Najpre ćemo zaroniti u mikroskopski svemir svih sićušnih stvorenja i saznati više o čudnim i neobično divnim životinjama u dokumentarcu Povratak uljeza, a čekaju nas i serije Neprilagođeni, Sićušna čudovišta i Neobično, istinito i zastrašujuće. […]

Published

on

Viasat Nature od srede 1. maja u 21:05, svakog radnog dana prikazuje dokumentarni specijal Noćne more iz prirode.

Ovomesečna tema nije za osetljive! Najpre ćemo zaroniti u mikroskopski svemir svih sićušnih stvorenja i saznati više o čudnim i neobično divnim životinjama u dokumentarcu Povratak uljeza, a čekaju nas i serije Neprilagođeni, Sićušna čudovišta i Neobično, istinito i zastrašujuće.

Uljezi na koje smo zaboravili vraćaju se u velikom stilu. Stenice su se nastanile na jugu Francuske i marširaju prema severu; najnovija vest je da su prešle Rajnu. Što se tiče tigrastih komaraca, ti najnoviji doseljenici u Evropu stopiraju po autoputevima da bi stigli u Pariz.

U međuvremenu, sve je više upozorenja u Berlinu, gde se poslednjih godina broj preduzeća za istrebljivanje insekata učetverostručio. Miran život postao je samo sećanje; šta je uzrok ovom umnožavanju insekata? Naučnici upiru prstom u globalno otopljavanje, ali sumnjaju i na prilagođavanje insekata insekticidima i njihove genetske mutacije. Sledećih godina njihove invazije postaće veliki problem javnog zdravstva.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement