Connect with us

TV

Good Omens – Dobra predskazanja koja su mogla biti BOLJA!

Published

on

„Bilo je to najbolje iskustvo u mom životu“, započinje priču o snimanju novog Amazonovog hita Dobra predskazanja iliti Good Omens glumac Michael Sheen koji je u seriji u koju lično polažemo velike nade i dugo smo je čekali dočarao lik anđela Aziraphala. „I bilo je to najdepresivnije iskustvo svih vremena“, šaljivo je dodao David Tennant čiji nam je Demon Crowley došao kao osveženje u maniru zvezde kultnog Doktor Hua. Zajedno se slažu u oceni da su Dobra predskazanja istovremeno najjadnije i najdragocenije iskustvo u njihovoj karijeri, i to ne samo zbog toga što se na kraju sezone pojavljuje Satana.

Upravo ta scena prema scenariju odigrala se u blizini američke vazduhoplovne baze koju je u seriji dočarala britanska provincija u regiji Oksfordšir koja je za kamere bila dovoljno američka. Međutim, to je bio slučaj samo za kamere. Uživo, klima u Oksfordširu, kako to otkrivaju glumci bila je jezivo hladna, duvao je snažan vetar koji u ravnom britanskoj provinciji deluje poput sibirskog.

U autobusu je bila najbolja zabava!

Dodatno, kako su se snimanja odvijala u decembru, period za rad bio je maksimalno skraćen, budući da je mrak padao već oko pola četiri popodne. Koliko muke su vremenski uslovi zadali ekipi Dobrih predskazanja govori i podatak da je polovinu od devet snimajućih dana začinila kiša koja je doslovno potapala kamp. Kako nisu bili u stanju da se izbore sa kišom rešili su da izaberu lakši put te su sve snimljene scene u Britaniji bile mračne i kišne. Da bi to postigli, unajmili su nekoliko vatrogasnih cisterni kojima su dodatno natapali zemlju i asfalt na cestama onih dana kada nije bilo kiše.

„To je davalo dobar odsjaj, lepo je izgledalo. Međutim, kada u decembru u takvim uslovima osam ili devet dana radite u sredini koja pliva u vodi, čak i da ste najoptimističniji čovek na svetu zapali biste u depresiju“, priseća se Finney tih dana opisujući to iskustvo kao najtraumatičnije u karijeri.

https://www.youtube.com/watch?v=hUJoR4vlIIs

U pauzama su, dodaje Tenant, trčali u autobuse koje su koristili kao prikolice ne bi li se makar malo ugrejali.

„Unutra su nas čekali kvarcne peći, ćebad, topao kakao i stari filmovi na jednom od onih televizora koje smo imali kraje osamdesetih. U slučaju da ni to ne bi moglo da nam digne raspoloženje, zabavu su na sebe preuzimali Michael McKean (Shadwell) i Miranda Richardson (Madame Tracy) prepričavajući nam avanture sa svojih prethodnih snimanja. Ne sećam se da sam se ikada tako dobro zabavljao u nekom autobusu“, iskren je poznati britanski glumac, a njegovo oduševljenje deli i njegov anđeoski kolega iz serije.

Na stranu to da li je na setu bilo hladno ili ne, prema oceni brojnih kritičara, Good Omens još nisu uspeli da pokažu ono zbog čega smo tako dugo iščekivali ovu seriju. Naša lična ocena je da se serija tek razvija i uzima zamaha. Na tragu je nama dragog Preachera, ne obećava kao on, ali nadamo se da će nam naredne epizode podariti mnogo veće izazove, te da će Dobra predskazanja uskoro postati naša nova TV zaraza.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement