Connect with us

FILM

Ovaj HOROR je toliko strašan da su ljudi bežali iz sale posle 20 minuta!

Published

on

Neke scene u hororu „The Nightingale“ bile su previše za gledaoce koji su taj film gledali u australijskim bioskopima, prenose tamošnji mediji, napominjući da se se bioskopske sale praznile već posle 20 minuta.

Film smešten u 18. veku pripoveda o irskoj osuđenici Clare koja kreće u osvetnički pohod zbog svega što se dogodilo njenoj porodici.

U prvih pola sata filma može se videti scena u kojoj skupina muškaraca napada i siluje Clare, a jedan od australijskih portala prenosi da je u publici bila žena koja je u jednom trenutku: „Već smo videli kako je siluju, ne moramo opet!“

Većina gledaoca nije mogla da podnese teške scene pa su salu napustili veoma brzo nakon početka prikazivanja filma. Oni koji su se zadržali malo duže bioskop su svejedno napuštali pre kraja, nakon što su prikazane scene maltretiranja dece i beba te krupnih kadrova premlaćenih lica.

Film nije bio šokantan samo za publiku, već i za kritičare. „Neprestane smrti i premlaćivanja tokom dva sata trajanja filma nepotrebno kažnjavaju gledaoce i cena su koju plaćaju sama priča i likovi. Stalno treba pokrivati oči od užasnih scena (a to je radila i publika na Sundanceu), što se kosi sa samo svrhom gledanja filma“, napisao je Johnny Oleksinski za New York Post.

I sama režiserka Jennifer Kent izjavila je da joj je bilo izuzetno teško snimiti ovaj film te da je taj posao „pomerao njene granice kao ljudskog bića“.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement