Connect with us

SPORT

Sport: Srbija – SAD (RTS 1, 13.00)

Published

on

Košarkaška reprezentacija Srbije igra od 13 časova na Svetskom prvenstvu u Kini sa selekcijom SAD za plasman od 5. do 8. mesta. Direktan prenos meča je na našem Prvom programu, strim na RTS Planeti, tok meča pratite na našem portalu.

Svi su očekivali njihov duel u finalu, u borbi za zlato. Ipak, Srbija i SAD igraće za plasman od petog do osmog mesta.

„Orlovi“ su u utorak poraženi od Argentine, dok su izabranici Grega Popoviča u drugom četvrtfinalu izgubili od sjajne Francuske.

Psihološki oporavak igrača posle dva poraza biće glavni zadatak selektora Srbije Aleksandra Đorđevića. Od toga zavisi i igra protiv velikog rivala.

Naš tim je bez obzira na konačan plasman ostao bez šanse da se direktno plasira na Olimpijske igre u Tokiju, jer su te vize, kao dve najbolje plasirane ekipe iz Evrope, već obezbedili Francuzi i Španci. Srbija će put do Tokija morati da traži preko predolimpijskog kvalifikacionog turnira.

Selektor Aleksandar Đorđević izjavio je da će duel protiv Amerikanaca u borbi za plasman od 5. do 8. mesta na Svetskom prvenstvu biti duel za prestiž i ponos.

„Za nas veliki protivnik. Iskreno, spremali smo se za obe reprezentacije, mnogo više za Francuze… Očekivali smo da bi nam ta utakmica omogućavala Olimpijske igre. Do toga neće doći. Biće to utakmica za prestiž, utakmica za ponos, za pravi sportski rat. Moramo da je odigramo hrabro i pametno, kao i uvek do sada. Skoro uvek“, rekao je Đorđević.

On je dodao da će ekipa uprkos eliminaciji iz borbe za medalje imati maksimalan motiv.

Selektor Greg Popovič će za duel sa „Orlovima“ na raspolaganju imati 11 igrača zbog povrede Markusa Smarta. 

Utakmica u Donguanu počinje u 13 časova po srednjoevropskom vremenu uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

U drugom današnjem duelu, od 15 časova, sastaju se Poljska i Češka.

Continue Reading
Advertisement