Connect with us

TV

TOP 10: Nove domaće serije koje ne smete da propustite!

Published

on

Televizije su nam pripremile bogat domaći serijski program za ovu zimu i predstojeću 2020. godinu. Komedije, krimi-drame, ljubavne i istorijske priče – sve to naći će se na meniju. Osim već standardnog RTS od kog očekujemo najkvalitetniji igrani program, pojavili su se novi igrači na ovdašnjem TV nebu. Prva, Pink, Superstar TV i Nova S potrudili su se da bogatom ponudom prikuju gledaoce za male ekrane. Ovom prilikom donosio vam TOP 10 novih domaćih serija, ali i one koje nam se vraćaju sa novim sezonama, koje ne smete da propustite.

1. JUŽNI VETAR

Početak prikazivanja: jesen 2020.

Kanal: RTS 1

Žanr: drama, triler, akcija

Broj epizoda: 10

Režija Miloš Avramović

Glavne uloge: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Nebojša Glogovac, Dragan Bjelogrlić, Miloš Timotijević

Film “Južni vetar”, reditelja Miloša Avramovića, obeležilo je 2018. godinu. Gledalo ga je više od milion ljudi, a za jesen 2020. najavljeno je emitovanje drugog dela u bioskopima i desetodelne istoimene serije na RTS.

– U seriji se radnja odigrava pet godina nakon dešavanja u prvom delu filma. Stvari su drugačije, naši likovi su se razvili. Ono što sam do sada video jeste da je materijal zaista ispao dobro i mislim da imamo jednu jako dobru seriju – ističe jedan od junaka Miodrag Radonjić.

Sve one gledaoce koji su zavoleli lik Petra Maraša u tumačenju Miloša Bikovića verovatno zanima šta on misli o filmu i koja su mu očekivanja od serije:

– To je film koji je doživeo i od publike i od kritičara vrlo pozitivne reakcije i zato se nadam da će ova serija koju radimo za RTS dostići još veći uspeh, jer će nam dati više prostora da ispričamo priče o našim glavnim junacima – smatra Biković.

2. JUNACI NAŠEG DOBA

Početak prikazivanja: 16. decembar

Kanal: radnim danima u 20.00 na RTS 1

Žanr: komedija, drama

Broj epizoda: 21

Režija: Mihailo Vukobratović, Ivan Stefanović

Glavne uloge: Igor Đorđević, Mina Lazarević, Branko Cvejić, Isidora Građanin, Pavle Veselinović, Marija Vicković, Nenad Jezdić, Svetlana Bojković, Aleksandar Berček

Velimir zvani Čičko glava je porodice Čičanović. Oženio se Majom na četvrtoj godini studija sa kojom je dobio dvoje dece, ćerku i sina. Nakon studentskih dana izgubio je samopouzdanje u svetu za koji se nije pripremao. Ne uživa veliki ugled kod svoje dece, a još manje kod supruge. Svi oni žive u stanu njegovog oca Arsenija, profesora matematike u penziji. Čoveku kao što je Čičko, koji ne imponuje, ni stavom, ni sposobnošću da živi zdrav život se ukazuje velika šansa. To će biti njegova prilika ili propast… Serija se fokusira na dve porodice. Jedna je naizgled formirana, stabilna i obična, a druga nedovršena. Njihove sudbine će se povezati zahvaljujući mladim generacijama.

3. UBICE MOG OCA (4. sezona)

Početak prikazivanja: decembar 2019.

Kanal: Nova S

Žanr: krimi-drama

Broj epizoda: 10

Režija: Predrag Antonijević, Ivan Živković, Miroslav Lekić

Glavne uloge: Vuk Kostić, Marko Janketić, Tihomir Stanić, Nina Janković, Miodrag Radonjić, Slavko Štimac, Mirjana Karanović, Sloboda Mićalović

Četvrta sezona donosi odgovore na stara, ali postavlja i neka nova pitanja. Gledaoci će moći da prate ratove starih kriminalnih klanova, koje inspektori Aleksandar Jakovljević i Mirko Pavlović pokušavaju da odgonetnu. Jakovljević je spremniji nego ikada da rasvetli ubistvo oca! Centralna priča u ovom ciklusu bazira se na rešavanju slučaja silovanja i konačnim rešenjem misterije oko ubica Mileta Jakovljevića i Milice Despotović.

4. ŠVINDLERI

Početak prikazivanja: 22. decembar

Kanal: nedeljom u 21.00 na Superstar TV

Žanr: komedija

Broj epizoda: 12

Režija: Nemanja Ćeranić, Miroslav Lekić

Glavne uloge: Pavle Mensur, Filip Hajduković, Dragan Jovanović, Branka Pujić, Strahinja Blažić, Anđela Jovanović, Aleksandar Đurica, Marko Baćović, Nevena Vukes, Dejan Lutkić, Brankica Sebastijanović, Srđan Miletić, Vlasta Velisavljević, Gorica Popović, Vojin Ćetković, Andrija Kuzmanović…

Dobri došli u Palanku, jedno sasvim obično mesto u Kraljevini Jugoslaviji u kojem se živi mirno i uglavnom lepo… Sve dok Državna klasna lutrija Kraljevine Jugoslavije ne objavi da je izvučena srećka sa glavnom novčanom nagradom Turističke lutrije, i to u iznosu od neverovatnih milion dinara, a koji odlaze srećnom dobitniku, baš u našu Palanku! Pitanje je samo – ko je dobitnik? Ova misterija okrenuće naglavačke spokojnu palanačku svakodnevicu. Njeni građani su, koliko do juče, razmišljali samo o predstojećim izborima za gradonačelnika, na kojima će birati između dvojice kandidata koji su jednu privatnu svađu pretvorili u političko nadmetanje – sadašnjeg gradonačelnika i bogatog veletrgovca Sofronija Sofre Ignjatovića i Joce Kirića, lokalnog brice, udovca i oca lepe Darinke-Dare. Na sve to i u sred novonastale situacije, u Palanku stižu dva stranca, koja će dodatno zakuvati stvari… I potvrditi da je u Palanci retko šta onako kako deluje.

5. URGENTNI CENTAR (3. sezona)

Početak prikazivanja: početak 2020.

Kanal: Prva

Žanr: medicinska drama

Broj epizoda: 70

Režija: Katarina Živanović, Milan Todorović, Kosta Đorđević

Glavne uloge: Marko Janjić, Ivan Bosiljčić, Milica Janketić, Zinaida Dedakin, Ivan Jevtović, Dubravka Mijatović, Nemanja Janičić, Miodrag Dragičević

Treća sezona medicinske drame “Urgentni centar” uskoro stiže na Prvu. Novih 70 epizoda odavno se snima u studiju u Beogradu, koji “glumi” pravu bolnicu. Snimaće se sve do kraja marta iduće godine, a uporedo sa snimanjima, na Prvoj TV gledaćemo nove epizode.

Uigranoj glumačkoj postavi pridružiće se nekoliko novih kolega – Sloboda Mićalović, Dragan Mićanović, Marija Vicković, Zlatko Rakonjac i Nikola Vujović.

6. VOJNA AKADEMIJA (5. sezona)

Početak prikazivanja: proleće 2020.

Kanal: RTS 1

Žanr: drama, komedija

Broj epizoda: 10

Režija: Dejan Zečević

Glavne uloge: Bojan Perić, Nina Janković, Jelisaveta Orašanin, Miloš Timotijević, Slaven Došlo, Andrea Ržaničanin, Vaja Dujović, Anđela Jovanović, Vučić Perović, Viktor Savić, Đorđe Stojković, Miodrag Dragičević

Naši omiljeni junaci ovoga puta prolaze kroz nove životne izazove, od poslovnih, poput kapetana Danijela Stošića koji pokušava da se vrati staroj ljubavi – letenju, borbe za opstanak veze Roksande i Vasiljevića, ali i borbe za potomstvo Šaše i Кlisure. Pratimo i avanture mladih potporučnika koji se trude da prežive u divljini, na obuci za specijalnu jedinicu, kada na test izdržljivosti dolaze njihova prijateljstva i ljubavne veze.

7. KOSTI

Početak prikazivanja: proleće 2020.

Kanal: RTS 1

Žanr: drama

Broj epizoda: 10

Režija: Saša Hajduković

Glavne uloge: Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Dragan Mićanović, Lea Sekulić, Milica Janevski, Nikolina Friganović, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Ljubomir Bandović, Igor Đorđević, Nikola Rakočević

 “Кosti”, u režiji Saše Hajdukovića a po scenariju Nikole Pejakovića, predstavljaju drugi deo trilogije o Banjaluci koji nam stiže na proleće posle velikog regionalnog uspeha serije i filma “Meso”. Poročni, naivni, uticajni, unesrećeni, svakako višeslojni. Takvi su junaci Nikole Pejakovića. Oni glavni su istog imena: Kosta – pridošlica u Banjaluku i drugi Kosta – generacijama Banjalučanin. Iako, poreklom predodređeni da se nikada ne sretnu, život ih spaja.

– Iskoristio sam šansu da napišem ulogu čoveka koji jeste svešteno lice, ali je i čovek koji ima i svoje probleme i koji se bori da preživi ovaj život – kaže scenarista i glumac Pejaković.

Foto Promo

8. DRŽAVNI SLUŽBENIK (2. sezona)

Početak prikazivanja: proleće 2020.

Kanal: Superstar TV

Žanr: krimi-drama

Broj epizoda: 10

Režija: Predrag Antonijević, Ivan Živković, Miroslav Lekić

Glavne uloge: Milan Marić, Nebojša Dugalić, Marta Bjelica, Ljubomir Bulajić, Vaja Dujović, Radovan Vujović

U drugoj sezoni gledaćemo agenta BIA Lazara Stanojevića u borbi protiv neprijateljske države, kao i njegov porodični život koji se isprepletao sa službom i postao deo posla.

– Na scenariju se još radi i to su te neke finalne promene. Na autorskom timu je da donese konačne odluke da li će nešto da se menja ili neće i tek onda možemo da pričamo – izjavio je, nedavno za mondo.rs, Milan Marić. On je dodao još i da će biti novih uloga u seriji, ali i da kasting i dalje u toku.

Foto Promo

9. SLUČAJ PORODICE BOŠKOVIĆ

Početak prikazivanja: proleće 2020.

Kanal: još nije poznato

Žanr: sitkom

Broj epizoda: 50

Režija: Ivan Živković, Raško Miljković

Glavne uloge: Radivoje Bukvić, Nataša Marković, Đorđe Кadijević, Silma Mahmuti, Bojan Dimitrijević, Jelisaveta Кoraksić, Jelisaveta Sablić, Isidora Janković, Igor Đorđević, Petar Benčina

Glavni junak sitkoma je neuspešni glumac Gavrilo Bošković, oženjen Danijelom, koja sa 40 godina odlučuje da se vrati na fakultet. Žive sa decom Veliborom i Jovanom u skromnom iznajmljenom stanu u Beogradu. Кao i mnogi od nas, imaju ludog stanodavca Gulivera, otkačenu tetku Olju i ekstravagantnu baku (Seka Sablić). Кroz malo uspona i beskrajno mnogo padova ove porodice upoznajemo svakodnevicu i ličnosti koje su svuda oko nas ili, možda, baš mi. Sve srećne porodice su lude. Boškovići su normalni na srećan način. Srećne porodice su povremeno i nesrećne, i lude, i komplikovane. Ono što ih čini srećnim jeste da su funkcionalne u svojoj disfunkciji. Boškovići se vole, i to ih čini srećnim.

Foto Promo

10. IGRA SUDBINE

Početak prikazivanja: januar 2020.

Kanal: Prva

Žanr: sapunica

Broj epizoda: 100 +

Režija: Mihailo Vukobratović

Glavne uloge: Luka Raco, Amar Mešić, Olja Lević, Kristina Jovanović, Jugoslava Drašković, Milica Milša, Iva Štrljić

Po motivima kolumbijske telenovele Nuevo rico, nuevo pobre, scenarista i glumac Žarko Jokanović piše sapunicu “Igra sudbine”, koju ćemo od januara gledati na Prvoj.

Foto Instagram

Continue Reading
Advertisement