Beč, početkom 20. veka. Kolevka filozofije, nauke i umetnosti. Grad u čijim se kafeima i operama suočavaju kulture i ideje. Maks Liberman je sjajan mladić, Englez poreklom i učenik Zigmunda Frojda. Kada Maks dođe u kontakt sa Oskarom Rajnhartom, inspektorom koji se suočava sa teškim i neobičnim slučajem, on pristaje da mu pomogne da istraži čitav niz neobičnih i poremećenih ubistava. Maksove neverovatne veštine percepcije i forenzike, uz njegovo duboko razumevanje ljudskog ponašanja i devijantnosti, dovode ih do rešavanja nekih od najmisterioznijih i najstrašnijih slučajeva ubistava koji su se dogodili u Beču.

„Ubistva u Beču“
Premijerno od nedelje 12. jula u 21.00h

Početak je 20. veka, mesto je Beč, žarište filozofije, nauke i umetnosti, gde se kulture sučeljavaju i nove ideje razmenjuju u čuvenim gradskim kafeima i operama. Predstavljamo vam Ubistva u Beču – potpuno novu kriminalističku dramu, koja se premijerno prikazuje na kanalu Epic Drama, od 12. jula u 21:00 u sastavu tematskog bloka pod nazivom „Leto posvećeno zločinima“, tokom koje će se prikazivati najbolje kriminalističke dramske serije iz celog sveta, uz klasične kriminalističke serije kao što su Mladi inspektor Mors, Detektiv Murdok i Misterije Frenki Drejk, do složenijih i provokativnijih kandidata kao što su Gardunina ruka i Detektiv Malteze.

Od priznatog scenariste Stiva Tompsona (Moć iz senke, Jerihon, Šerlok), serija Ubistva u Beču je zasnovana na najprodavanijim romanima Frenka Talisa, u režiji Roberta Dornhelma (Ana Frank: Cela priča), nominovanog za Oskara i nagradu Emmy, i Umuta Daga (Pukotine u betonu).

Serija koja je snimljena u Beču, u Austriji, prati priču o Maksu Libermanu, briljantnom mladom Englezu, učeniku poznatog psihoanalitičara Sigmunda Frojda. Nakon što upoznaje Oskara Rajnharda, detektivskog inspektora koji pokušava da izađe na kraj sa neobičnim slučajem, Maks pristaje da mu pomogne u istrazi niza neobičnih i uznemirujućih ubistava. Zahvaljujući Maksovoj izvanrednoj percepciji i forenzičkim veštinama, kao i dubokom razumevanju ljudskog ponašanja i devijacija u ponašanju, zajedno rešavaju neke od najzanimljivijih i najsmrtonosnijih slučajeva u Beču.

Glumačka postava i likovi serije Ubistva u Beču uključuju: engleskog glumca, Metju Birda, u ulozi Maksa Libermana, privlačnog, mladog, britanskog Jevreja, pripadnika srednje klase, koji se u tinejdžerskim godinama doselio u Austriju. Kao mladi lekar, Maks pada pod uticaj najmodernije nauke tog doba i počinje da proučava neurologiju. Vođen željom da izbliza analizira psihopate, Maks ubeđuje bečku policiju da mu dozvole da posmatra njihov rad; Jurgena Maurera, austrijskog glumca, u ulozi Oskara Rajnharda, policijskog inspektora, polu-Slovaka, koji nastoji da se dokaže pred nadređenima. Oskarovo fizičko prisustvo je snažno, on više insistira na delima, nego na rečima. Iako ga povremeno iritira Maksov diskurzivni pristup rešavanju zločina, Oskar je dovoljno mudar i zna da će mu Maksova intuicija pomoći u karijeri. U seriji Ubistva u Beču pojavljuje se i nagrađivani glumac, koje je slavu stekao delom i glumeći u Igri prestolaKonlet Hil, u ulozi Mendela Libermana, Maksovog oca, koji dovodi svoju porodicu u Beč krajem 19. veka, privučen gradom u razvoju, sa brojnim jevrejskim stanovništvom i velikim poslovnim potencijalom. Takođe, u seriji se pojavljuje britanska glumica Amelija Bulmor, u ulozi Rahel Liberman, Maksove majke, čija jedina ambicija je da živi za svoju porodicu i svoju decu.

Ubistva u Beču će se emitovati nedeljom uveče, u sklopu tematskog bloka „Leto posvećeno zločinima“, ekskluzivno na kanalu Epic Drama, od 12. jula u 21:00.

Foto VIASAT

Čekirajte Obavezno

HIT! Prvo KOŠARE, a sada i ŽETVA! Miloš Biković snima još jedan FILM o stradanju SRBA na KOSOVU!

Miloš Biković ove godine ima uloge u, po mnogima, najznačajnijim srpskim filmovima "Košare" i "Žetva". On ih i sam smatra takvim jer...

Aleksandar Radojičić za FILM i TV otkriva sve o filmu i seriji KOŠARE – Osećam se kao da sa BIKOVIĆEM SLUŽIM VOJSKU!

Piše Jovana Vukašinović PROČITAJTE JOŠ I Ognjen Amidžić u seriji PEVAČICA! A evo KOGA će GLUMITI poznati voditelj! Nećete...

I Ognjen Amidžić u seriji PEVAČICA! A evo KOGA će GLUMITI poznati voditelj! Nećete VEROVATI!

Glumačkoj ekipi serije "Pevačica" pridružio se i Ognjen Amidžić, a voditelj će igrati sebe, pa će, prema scenariju, u svojoj emisiji intervjuisati...

Serija PEVAČICA: EVO ko će igrati Jeleninu SVEKRVU – vračaru ZORICU, a KO će biti SAŠA POPOVIĆ!

Nataša Ninković prihvatila da igra Zoricu Marjanović. Ona je izvrsna glumica koju nikad nismo gledali u ulozi vračare, kaže Gaga Antonijević o...

Igra sudbine 123. epizoda – petak, 7. avgust (Prva, 21.10): Nada priznaje Strahinji – TRUDNA SAM!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!