Connect with us

TV

KOKA iz serije BOLJI ŽIVOT je stvarno POSTOJALA! Pavić je pisao ulogu za Jelicu Sretenović! Evo o kome se radi

Prava Koka je isto radila na šalteru i bila je prava buntovnica

Published

on

Bolji-zivot-Koka-Jelica-Sretenovic

Uprkos mnogobrojnim ulogama koje je odigrala Jelica Sretenović, publika je najviše pamti po liku Koviljke Koke Stanković iz kultne serije “Bolji život”, čiju reprizu ovih dana gledamo po ko zna koji put na RTS-u. Mada je ovaj lik zamišljen kao epizodna uloga, gledaoci su preko noći zavoleli čuvenu prvu TV buntovnicu, koja je bez pardona svima “sipala” istinu u lice.

Autor i scenarista serije Siniša Pavić jedne prilike otkrio je kako je najviše uživao u pisanju ovog lika, te da su mu dobre reakcije gledalaca dale vetar u leđa da ga “raspiše”. Tako je Koka postala i ostala jedan od zaštitnih simbola kultne jugoslovenske serije.

Zanimljivo je to da je buntovna devojka po imenu Koka, zaista, postojala, te da je Pavić inspiraciju za ovaj lik pronašao u ženi koju je jedne prilike upoznao. U mestu Vlasotince, gde je Siniša odavno pronašao svom mir daleko od beogradske vreve, živela je otresita Koka.

Susret između nje i Pavića dogodio se, a gde drugde nego na šalteru. Za razliku od TV Koke, koja je radila na šalteru na birou za zapošljavanje, gde se, inače, upoznala sa Guzom (Boris Komnenić), prava Koka je radila na šalteru u opštini.

– Radila je tih godina u opštini jedna otresita mlada žena, koja je nadaleko bila čuvena po svom britkom jeziku. Svi u mestu znali su za nju i dogodovštine o njom često su se prepričavale. U vreme kada sam počinjao da pišem “Bolji život”, nekim poslom sam došao na njen šalter. Tada sam je prvi put video i ispostavilo se da su priče o njoj bile istinite. Odavala je utisak odlučne i osorne, ali istovremeno rečite i koketne osobe. Toliko mi se dopao njen karakter da sam poželeo da ga raspišem i ubacim u seriju. I odmah sam znao da će Koku da igra Jelica Sretenović. Nisam imao dileme, ta uloga je bila pisana za nju – rekao je jedne prilike Siniša Pavić, koji je pre “Boljeg života” uspešno sarađivao sa Jelicom u filmskom serijalu “Tesna koža”.

POGLEDAJTE kako je Koka postrojavala Popadiće u “Boljem životu”

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / IMDB / Printscreen

Advertisement